Uşak’ta Üreticilere Damızlık Koç Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında Eğlence köyünde 15 üreticiye 30 adet damızlık koç dağıtıldı.

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen koç dağıtım törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Güngör ile daire müdürleri ve köylüler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Güngör törendeki konuşmasında projenin amacının tarım ve hayvancılıktaki verimliliği artırmak olduğunu ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında Uşak merkeze bağlı Eğlence köyünde 15 üreticiye 30 adet damızlık koç dağıtıldı. 2012 yılında Uşak çiftçisine 52 milyon TL destekleme verdiklerini ifade eden Mustafa Güngör konuşmasında tarımsal üretimin ve kalitesinin arttırılması için yürütülen çalışmaların istihdam ve ekonomik açıdan önemine vurgu yaptı.

Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Güngör, “Türkiye nüfusunun dörtte biri tarım ve hayvancılık sektöründe çalışıyor. Emek yoğun sektörlerde verimliliğin artırılması kalkınmada önemli hedefler arasında yer alıyor.Tarım çalışanlarının gelirini artırmak için bakanlık olarak projeler yürütüyoruz. İlimizde de önemli projeler hayata geçirdik. Kırsal kalkınma projeleri ile üreticilerin daha sınırlı arazilerde daha karlı ürünler üretmesinin önü açıldı. Hayvancılık sektöründe ise hayvanların et ve süt kalitesini artırmak için çeşitli ıslah projeleri yürütüyoruz. Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında ilimizde küçükbaş sürü kalitesini artırmak için bugün 15 yetiştiricimize 30 damızlık koç dağıtıyoruz. İl genelinde 123 bin 596 büyükbaş 448 bin 759 bin adet de küçükbaş hayvan bulunmaktadır. İlimiz hayvancılık için elverişli bir yapıya sahiptir. 2012 yılında ilimiz çiftçilerine 52 milyon TL destekleme verdik. Desteklemeler artarak devam edecek ve amacımız tarımsal üretimde verimliliği ve karlılığı artırmaktır” dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise tarım ve hayvancılık sektörlerine sağlanan desteklerin her geçen yıl arttığına dikkat çekerek sektörün ekonomine olan katkısına değindi. Türkiye'nin tarımsal üretiminin son yıllarda arttığını da ifade eden Vali Erden, insanoğlunun en temel gereksinimlerinden birisinin beslenme olduğunu da belirterek sağlıklı beslenmenin ise tarımsal üretimin ve kalitesinin arttırılması ile mümkün olabildiğine değindi.

Konuşmaların ardından Vali Erden ve protokol üyelerinin çektiği kuralarla üreticilere damızlık koçlar dağıtıldı.
Kaynak: İHA