Proje Kapsamında Okullara Spor Malzemesi Yardımı Yapıldı

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sporla Kardeşliğe" projesi kapsamında, okullara spor malzemesi yardımı yapıldı.

Merkez Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program, öğrencilerin çeşitli branşlarda yaptığı gösteri maçlarıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Hekim Demirci, yaptığı konuşmada, Türkiye Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında basketbol, voleybol, futbol, kayak ve fitness branşlarında 100 öğrenciye iki ay süreyle spor eğitimi verildiğini söyledi.

Demirci, kentteki spor kulüplerine de malzeme desteğinde bulunulduğunu belirterek, söz konusu kulüplerin kenti ulusal şampiyonalarda temsil ettiğini vurguladı.

Proje kapsamında okullara da malzeme desteğinde bulunduklarını anlatan Demirci, "Bu yardımla okullarımızın en çok ihtiyaç duyduğu spor malzemesi taleplerini karşılamış olacağız" dedi.

Daha sonra, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Gelir Dağılımı ve Sosyal İçerme Dairesi Başkanı Rıdvan Kurtipek ile Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Planlama Uzman Yardımcısı Mehmet Tarık Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek spor malzemelerini okul yöneticilerine teslim etti.

İl merkezindeki 34 okula, masa tenisi ve badminton raketleri ile voleybol, futbol, basketbol, hentbol, badminton topları ve satranç takımı verildi.

Kaynak: AA