Sanıkların Yurt Dışı Çıkış Yasakları Kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin davada, tüm sanıkların yurt dışı çıkış yasakları kaldırıldı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davanın 5'inci duruşmasına, İzmir Büyükşehir Belideye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da arasında bulunduğu bazı sanıklar ve avukatlarının yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu katıldı.

Duruşmada sanık avukatları, 4. Yargı Paketi kapsamında davaya konu suçlara verilen cezaların alt ve üst sınırlarının değiştiğini bildirerek, sanıkların tutuklu bulundukları süre de göz önünde tutularak yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etti.

Duruşmada gizli izleme görüntülerine ilişkin bilirkişi raporunun geldiğini ve dava dosyasına eklendiği ancak İZBAN tanıtım filmi konusunda istenen bilirkişi raporlarının gelmediği belirtildi.

Sanık avukatları, davaya konu olan ve bugüne kadar bilirkişi raporu istenmeyen Çankaya Katlı Otoparkı ihalesi gibi konularda da Sayıştay'dan emekli denetçilerin oluşturacağı bilirkişi heyetinin çalışma yapmasını talep etti.

Verilen kısa aranın ardından Mahkeme Başkanı, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının tümünün kaldırılmasına, diğer taleplerin incelenmesine karar verildiğini açıkladı.

Böylelikle adli kontrol olarak sadece yurt dışı yasakları bulunan sanıkların, yurt dışı çıkış yasakları da kaldırılmış oldu.

-Duruşma sonrası açıklama-

Duruşma sonrası Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, yurt dışı yasağının kaldırılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"130 kişi başladığımız davada geçen hafta sanıklardan Alaattin Eraslan beyefendiyi kaybettik. Ben üzüntülerimi ve taziyelerimi ailesine iletiyorum. Bu davanın bir an önce beraat ile sonuçlanması talebini yineliyorum. Çünkü bütün arkadaşlarımız sıkıntı içerisinde. Bir an evvel beraat kararının verilmesi hepimizi ve İzmir kamuoyunu mutlu edecektir. Tabi bilirkişi raporları, incelemeler uzuyor ama mümkün olduğu kadar kısalıp sonuca ulaşma dileğimizi de tekrarlıyorum."

Muhabir: Tolga Albay

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA