Genel Başkan Yardımcısı Tekin Açıklama Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Geçmiş dönemlere baktığımızda, Türkiye'de ne zaman bir sıkışma olsa başvurulan adres CHP olmuştur" dedi.

Tekin, Menderes Park tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, CHP'nin "Demokrasi ve özgürlük için meydan okuyoruz" sloganıyla düzenleyeceği mitinglerden ilkinin, 18 mayıs Cumartesi günü Aydın Demokrasi Meydanı'nda yapılacağını söyledi.

Ana muhalefet olarak milletle buluşmaya gittiklerini ifade eden Tekin, vatandaşın AK Parti'nin son dönemdeki uygulamalarından şikayetçi olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlere baktığımızda, Türkiye'de ne zaman bir sıkışma olsa başvurulan adres CHP olmuştur. Anayasa konusunda konuşması gereken hukuk fakülteleri, nereye ne yapılması gerektiğini söylemesi gereken teknik üniversiteler ama bugün hepsinin adına bir kişi konuşuyor. Demokrasi ve özgürlük adına ne kadar mesafe aldığımızı görmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan nasıl bir anayasa olacağına, nasıl yaşanacağına karar veriyor. Bunun anlamı otoriter bir yapıdır ve bu yapının önünde durabilecek tek irade CHP'dir."

Reyhanlı'daki patlama sonrası hükümetin tutumunu da eleştiren Tekin, getirilen yayın yasağının özgürlüklerin askıya alınması anlamını taşıdığını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da 18 Mayıs'taki mitingine önem verdiklerini, halkın seslerini duyurmak için katılımını beklediklerini bildirdi.

Toplantıya CHP milletvekilleri Osman Aydın ve Ali Demirçalı, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Huriye Taş ve İl Başkanı Barkan Kalınomuz katıldı.

Muhabir: Suat Deniz

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA