"adıyaman Tanıtım Günleri" Hazırlıkları

Ankara'da yapılacak olan "Adıyaman Tanıtım Günleri" için Kahta ilçesinde hazırlıklara başlandı.

Kaymakam Metin Esen başkanlığında Kahta Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıda, ilin tanıtılması ve iç turizmin geliştirilmesi amacıyla 26-30 Haziran'da Ankara'da yapılacak programda Kahta standının düzenlenmesi ve yapılacak olan etkinlikler hakkında için görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda Nemrut Dağının ve Cendere Köprüsünün görsel maketi, Nemrut figürlü su bardakları ve diğer görsel maketlerin bastırılması, kiralanacak standın ve yapılacak olan masrafların bütçesinin çıkarılması, Kahtalı sanatçı Mustafa Aslan'ın davet edilmesi ve Kahta Davul Ekibinin yapacağı gösteri görüşüldü.

-Gölbaşı Kaymakamı Budan'a plaket

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan'a, Ozan Köyü Muhtarlık heyeti tarafından plaket verildi.

Budan'ın makamında gerçekleşen törende Muhtar Mehmet İlhan, Budan'ın destek ve yardımları sayesinde birçok hizmeti köylerine kazandırıldığını belirterek, teşekkür etti.

Budan ise "her nefes alış verişinde" ilçede hizmet yapıyor olmanın sorumluluğunu hissettiğini belirterek, Kaymakamlığın imkanları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

-Engelsiz Evine minibüs

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, SODES projesi kapsamında açtıkları Engelsiz Evine, kurs amacıyla gelen engellere kolaylık sağlamak için minibüs hediye ettiklerini söyledi.

Özdemir, engel tanımayan engelli vatandaşların kendilerine imkan tanındığı zaman çok büyük başarılara imza attığını kaydetti.

Belediye çalışmalarında her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Özdemir, "Engelli Haftası nedeniyle engelli vatandaşlarımıza sürpriz yaparak 18 kişilik minibüsü engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Engelli vatandaşlarımızın kursa ulaşımlarının rahatlaması amacıyla böyle bir hizmete ihtiyaç duyduk" dedi.

Muhabir: İsmail Kaya-Emin Tezerdi / Hakan Furkan

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA