Hyp’liler Ayvalık’ta Düzenlenen Yemekte Buluştu

İstanbul-Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğünde hareket eden Halkın Yükseliş Partisi (HYP) Balıkesir İl ve ilçe yöneticileri, Ayvalık’ta düzenlenen kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

Hyp’liler Ayvalık’ta Düzenlenen Yemekte Buluştu
HYP Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın konukseverliğinde, Kebap Dünyası adlı restoranda önceki akşam düzenlenen yemekte; HYP Balıkesir İl Başkanı Av. Sait Tekin, HYP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Yusuf Alp, HYP Havran İlçe Başkanı Murat Özyiğit, HYP İvrindi İlçe Başkanı Mehmet İçkin, HYP Burhaniye İlçe Başkanı Mert Kurt, HYP Edremit İlçe Başkanı Ayhan Şenyiğit, HYP Balya İlçe Başkanı Yaşar Çetin ve yaklaşık 50 kişilik partili hazır bulundu. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen akşam yemeğinin açılış konuşmasını yapan HYP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Yusuf Alp, Balıkesir genelinde üçüncüsünün düzenlendiği kaynaşma yemeklerinin kartopuyken, daha çok büyüyüp istedikleri hedeflere ulaşmalarının ilk adımı olduğunu vurguladı. Beyaz’ın ak olduğunu fark etmek için siyah olmak, siyahı fark edebilmek için ise beyaz olmak gerektiğini kaydeden Mehmet Yusuf Alp, “Liderimiz Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde, başlattığımız yeni siyasi oluşumun ülkemiz siyasetinde çok ciddi ses getireceğine inanarak, çalışmalarımız ve birlikteliğimizle Türkiye’nin terazisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

Yemekte konuşan Halkın Yükseliş Partisi Balıkesir İl Başkanı Av. Sait Tekin ise, Türkiye siyasetinde ‘az olsun bizim olsun’ şiarıyla emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayarak, “Bu uğurda ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir’de de ilçe başkanlıklarımızı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek’in kabrini ziyaret etmek üzere bölgeye gelen oluşumun lideri Mustafa Sarıgül ile bir araya geldiklerini kaydederek, “Sevgili Genel Başkanımızın söylediği gibi; Televizyonlarda gösterilen Türkiye ile gerçekte Türkiye birbirinden çok farklı. Ancak biz HYP olarak Türkiye’nin her iki tarafını da çok net görebiliyoruz” dedi.

Balıkesir genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan HYP İl Başkanı Sait Tekin, şimdiye kadarki siyasetçilerin uyguladıklarının dışında hareket etmek istediklerinin altını çizdi. İlk hedeflerinin yerel seçimler olmadığını belirten Tekin, “Ama partimiz bünyesindeki arkadaşlarımız ‘biz yerel seçimlere katılmak istiyoruz’ derlerse, bu fikre de ‘hayır’ demeyiz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül öncülüğünde hareket ettikleri HYP’nin genel seçimlere girerken Türkiye Değişim Partisi (TDP) adını alacağını vurgulayan Sait Tekin, muhabirimizin kendisine yönelttiği ‘Yeni oluşum CHP’nin oylarını bölmeye mi çalışacak?’ şeklindeki sorusuna, “Biz bu hareketi 2009 senesinde başlattık. O yıl CHP’ye yeni lider olan Kemal Kılıçdaroğlu’na bir şans verebilmek için çalışmalarımızı askıya aldık. Şimdi de çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bizim hedefimiz CHP değildir. Tam tersi biz seçimlerde daha çok AKP ve MHP’den oy alacağımıza inanıyoruz. Biz ilk genel seçimde Genel Başkanımız Mustafa Sarogül’ü Başbakanlığa oturtacak bir hareketi sürdürüyoruz. Hedefimiz kesinlikle iktidar olmaktır. Bu yüzden de asla muhalefet kalmayacağız. Biz; dini duygular ve Atatürk’ü siyasi çıkarlar için kullanmadan hedefimize ulaşmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

Barış Süreci’ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan HYP Balıkesir İl Başkanı Sait Tekin, “Bir şeyi yaparken, bir başka şeyi bozmamak gerekir. Bugün, ‘bir kesimi onore edeceğim’ derken, diğer kesimi kırmak, incitmek ve rencide etmenin adı ‘barış’ demek değildir” dedi.

Tekin, partisinde özellikle kadınların olmasını istediğini vurgulayarak, ‘siyasi arenada 50 kadın 500 erkeğe bedeldir’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA