Mdob 'zorba' Balesini Yeniden Sahneleyecek

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in aynı adlı romanından esinlenilerek baleye uyarlanan, müziği Mikis Theodorakis’e ait dünyaca ünlü 'Zorba' balesini yeniden sahneleyecek.

Mdob 'zorba' Balesini Yeniden Sahneleyecek
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vladimir Lungu’nun yönettiği, Polonya’lı koreograf Anna Krzyskow’un sahneye koyduğu eserin Libretto ve koreografisi Lorca Massine’ye, dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Başlıca rolleri ise Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Berna Turhan İleri, Ender Üçdemir, Serbülent Biçer, Mahmut Akyol, Iraklı Bakhtadze ve Burak Serkan Cebeci paylaşıyor. Balenin koro şefliğinide Oleg Constatinov yapıyor. MDOB 'Zorba' balesini 13 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 15:00'de İçel Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Bale ile ilgili yazılı açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Ülkemizin çok yakından tanıdığı Nikos Kazancakis ve Mikis Teodorakis’i İçelli sanatseverlerle buluşturarak muhteşem bir yapıma imza atmış bulunmaktayız. Dünya edebiyatının başyapıtı olan 'Zorba', bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Bu muhteşem dans ve müzik şölenine tüm sanatseverleri çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA