Kerry ve Netanyahu'dan Barış Sürecinde İlerleme Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ortadoğu'da yeni barış sürecine yönelik hazırlıklarda ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Bugün Kudüs'te Netanyahu ile bir araya gelen Kerry, müzakarelerin aldığı yönden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Her birimizin yapması gereken ödevler olduğu konusunda mutabıkız. Gelecek haftalarda biz de ev ödevlerimizi yapacağız" dedi.

Şubat ayında Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından İsrail'e üçüncü kez gelen Kerry'nin ziyareti, ABD'nin Ortadoğu'daki barış girişimlerinde yeni bir dönemi işaret ediyor. İsrail ve Filistin arasındaki müzakereleri yeniden başlatmayı hedefleyen Kerry, her iki tarafından itiraz ve ön şartlarını aşmaya çalışıyor.

Netanyahu bugünkü görüşmede yaptığı açıklamada, İsrail'in kontrolü altındaki Batı Şeria'ya müzakereler ve ekonomik kalkınma girişimleri için destek sözü verdi.

Netanyahu, "Hem Filistinlilerle barış sürecini yeniden başlatmak, hem de bu meseleye son vermeye yönelik ciddi girişimlerde bulunmakta kararlıyım" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, "Bu girişimlerin ekonomik unsurları da var. Bu konuda ortaya koyduğunuz tüm çabaları da memnuniyetle karşılıyoruz. Tabi ki bu girişimler aynı zamanda siyasi bir nitelik taşıyor. Meselenin büyük bölümünü bu siyasi meseleler oluşturuyor" dedi.

İsrail için en önemli meselenin, güvenlik ve İsrail devletinin tanınması olduğunu kaydeden Netanyahu, "Sizinle bu yöndeki çabaları daha ileri götürmeyi heyecanla bekliyoruz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA