Kars Belediye Başkanı Bozkuş'tan Açıklama

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ülkelerin gelişip kalkınmasında yetişmiş nesil ve insan gücünün önemli olduğunu söyledi.

Bozkuş, Özel Sultan Alparslan Koleji tarafından düzenlenen Kars Matematik-Türkçe Olimpiyatı'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, kalkınmış ülkelerin beyin göçü aldığına dikkati çekti.

Ülkelerin gelişip kalkınmasında yetişmiş nesil ve insan gücünün önemli olduğunu değinen Bozkuş, "Bu anlam içerisinde öğrencilerin ilköğretim çağında bu tür olimpiyatlara özendirilmesi beni mutlu etti. Bu çerçevede Özel Sultan Alparslan Koleji'nin objektif bir şekilde ilimizin genelinde bir olimpiyat düzenleyerek ciddi bir çalışmaya imza attıklarını görüyoruz" dedi.

Bozkuş, bu çalışmaların ardından Kars'ta üniversite sınavlarında iyi bir seviyenin yakalandığını görmek istediklerini ifade ederek, "Bu çalışmalarla 1970'lerdeki Alparslan Lisesi'nin başarı oranlarının yakalandığını görmek istiyoruz. Bizler de bu tür programları önemsiyoruz" diye konuştu.

Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan da 7 ilçe ve merkezden toplam bin 400 öğrencinin katıldığı olimpiyatla Kars'ın durumunu ortaya çıkardıklarını kaydetti.

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA