Abd Dışişleri Bakanı’nın Türkiye Ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye ziyareti ve Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla gerçekleştiği görüşme, Rum basınında yer aldı.

Politis gazetesi: “Barış ve Doğalgaz İçin Uygun Zaman-Davutoğlu Kıbrıs Sorununda Fırsat Penceresi Görüyor” başlıkları altında verdiği haberinde, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Türk meslektaşı Davutoğlu’nun görüşmelerine ve yaptıkları açıklamalara yer verdi. Gazete, Davutoğlu’nun açıklamalarında, Nikos Anastasiadis’in Rum başkanlık seçimlerini kazanmasını “Kıbrıs sorununun çözümü için fırsat penceresi” şeklinde değerlendirdiğini yazdı. Gazete, Davutoğlu’nun doğalgazı kastederek “bu fırsat penceresinin doğru kullanımının Doğu Akdeniz’deki diğer sorunların çözümünün de yolunu açacağı” değerlendirmesinde bulunduğunu da ileri sürdü.

Diğer gazeteler konuya ilişkin haberlerini şu başlıklar altında yansıttı: Simerini: “ABD Türkiye-İsrail İlişkilerinin Normalleşmesini İstiyor” Fileleftheros: “ABD İlişkilerin Tam Normalleşmesi İçin Hareket Ediyor” Haravgi: “ABD’nin Kıbrıs Sorununa Müdahalesini İstedi-Davutoğlu Anastasiadis ve Krizin Fırsat Olduğunda Israrcı.”
Kaynak: İHA