Celalettin Can: Kemalizm, Kürtleri Katleden Rejimdir

Beyaz Tv ekranlarında “Dinamit” programına konuk olan Akillerden Celalettin Can hem heyetin misyonunu anlattı hem de canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı...

Celalettin Can: Kemalizm, Kürtleri Katleden Rejimdir
Çözüm süreci kapsamında kurulan Akil İnsanlar Komisyonu üyesi Celalettin Can, Latif Şimşek'in modere edip, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli'nin yorumculuk yaptığı Dinamit programına konuk oldu.

Canlı yayında çarpıcı açıklamalar yapan Celalettin Can “Kemalizm Kürtleri tasfiye eden, katleden dikta bir rejimdir” dedi.

Kemalizmin Türk ulusunu modernize etmek için kurulan bir sistem olduğunu ifade ederek şunu söyledi:

KEMALİZM BAZI IRKLARI TASFİYE ETTİ

Kemalizm bazı ırkları tasfiye etti. Dersim'de sülalemin bir çok kısmı tasfiye edilerek öldürüldü.Ve ben büyük travma yaşadım. Tüm sülalem sürgün edildi. Dersim'de 10 binlerce insan öldürüldü. Lanet olsun böyle modernleşmeye. İnsanları yok ediyorsun, insana rağmen modernleşme mi olur? Genelkurmay'ın 2. Dersim operasyonunda 13 bin kişi öldürüldü.

KEMALİZM DİKTA BİR REJİMDİR
Kemalizm Kürtleri tasfiye eden katleden bir dikta rejimidir. Sorun toprak değil, sorun sınır değil… Sorun insan olayı… Kürtler dilini konuşmak istiyor. Verelim, en temel haklarıdır. Bu hakları Kürtlere vermeliyiz. Bütün sömürülenlerin haklarına sahip çıkmalıyız. İnsanları yüceltmeliyiz. Yine Kürt-Türk beraber yaşayacağız.

YÜREKLİ VE VİCDANLI TAVRINI ALKIŞLIYORUM
Celalettin Can'ın konuşmasından etkilenen Rasim Ozan Kütahyalı ise “Celalettin Can ile zıt görüşlüyüm ama o kadar etkilendim ki… Mühim olan insan olmaktır… Celalettin Can'ın bu yürekli ve vicdanlı tavrını alkışlıyorum.” dedi.

BEYAZ GAZETE