Mhp Bilecik Milletvekili Şeker Açıklaması

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, birikmiş sorunların, kararlı, kapsamlı ve kalıcı çözümler beklediğini bildirdi.

Şeker, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, işçilerin, emeğiyle ve alın teriyle geçimini sağladığını, helal kazancını, sosyal ve ekonomik zorluklarla mücadele ederek kazandığını belirtti.

Emek ve hakkın kutsal olduğunu, karşılıksız ve duyarsız kalınamayacağını vurgulayan Şeker, şunları kaydetti:

"İşçi kardeşlerimizin, insanca yaşayabilmelerini temin ve teşvik etmek, saygınlıklarını ve itibarlarını daha da güçlendirmek, yaşam standartlarını yükseltmek, hakça bir paylaşım içinde yaşamak ve yaşatmak, hükümetin başlıca görevleri arasındadır. Bugün, karın tokluğuna çalışan milyonlar, kadrosuz bir şekilde çalıştırılan nice kardeşlerimiz, 'çalışan' statüsünde hak arayışı içinde olan insanlarımız vardır. Taşeronlaşma zulmü artık bitmelidir. 'Geçici işçi' statüsü kadroya dönüşmeli, bu kardeşlerimizin mağduriyeti giderilmelidir. Bu anlamlı gün vesilesiyle bilhassa, bu konuların daha iyi anlaşılması ve masaya yatırılması gerekmektedir. Bu anlamlı gün, emeğin bayramıdır. Asla teröristlerin, bölücülüğün, karanlık ve kirli odakların, kavgadan ve çatışmadan nemalananların günü değildir."

-Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel

Yel de yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu bir gün olması gerektiğini bildirdi.

Tüm çalışanların grevli, toplu sözleşmeli, sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye ve sosyal devlet için direneceklerini belirten Yel, "Taksim, yalnızca 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirme mücadelesi verilen alanın adı değildir. Bugün Taksim, memuruyla, işçisiyle, işsiziyle, emeklisiyle, hepimizin sorunudur. Sorunumuz, gelirin, hakların, hukukun, külfetin ve nimetin de adil taksimidir. Bu nedenle 1 Mayıs, bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır. 1 Mayıs'ın, gerginliklerin yaşandığı bir gün olmaktan çıkarılıp, bayram havası içinde kutlanan, daha uzun bir zamana yayılan, tüm çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözüme kavuşturulduğu bir süreç olmasını arzu etmekteyiz. Ancak bu şekilde 1 Mayıs tarihi, tüm çalışanlar açısından daha anlamlı hale gelebilir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mesut Tankulu / Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA