Chp’li Tekin’den Başbakan Erdoğan’a Sicil Kaydı Cevabı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kendisine Başbakan’a adli sicil kaydıyla ilgili yanıt vererek, “Bizim sicilimizde Deniz Feneri, akbil, imar yolsuzluğu yoktur Sayın Başbakan.

Bu ne öfkedir, bu ne telaştır” dedi.

Tekin, bir grup CHP’li vekil ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

İstanbul’un silüetini bozan rezidansta Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının evinin olduğu yönünde iddiada bulunan ve Erdoğan tarafından eleştirilirken sicili bozuk olarak nitelendiren Tekin, basın toplantısına adli sicil kaydıyla geldi. Tekin, “Bunun dışında Sayın Başbakan’ın gizli tuttuğu sicil varsa onu da kamuoyuna açıklamayan namerttir, alçaktır. Bu kadar da açık söylüyorum. Bizim sicilimizde Deniz Feneri, akbil, imar yolsuzluğu yoktur Sayın Başbakan. Bu ne öfkedir, bu ne telaştır. Sağlık durumun iyi olmayabilir ama şunu bileceksin Gürsel Tekin olarak bana ancak ve ancak babam hakaret edebilir. Onun dışında hiçbir Allah’ın kulu bana hakaret edemez” diye konuştu.

Rezidansı yapan müteahhidin AK Parti İstanbul il binasını yaptığını iddia eden Tekin, “Sayın Başbakan işte bu nedenle tıraşlama imkanınız olmaz” dedi.

Yanında getirdiği ‘İstanbul’un rant haritası’ pankartını gösteren Tekin, “Buradaki 150 milyar dolar rantın kimlerin kasasına, kimlerin cebine girdiğini önümüzdeki günlerde maketlerle neydi ne oldu Sayın Başbakan’ın kendisine göndereceğim” diye konuştu.

Tekin, “Başbakanın çocuğunun dairesi var demediğini çocuklarının var” ifadesini kullandığın belirterek, “İmar komisyonunda olanların ve belediye adına görev yapanların orada dairelerinin olduğu tek tek yazıldı. Onlar sizin çocuklarınız değil mi?” dedi.

Kaynak: İHA