Beylikdüzü’nün Şampiyonları Kupalarını Aldı

Beylikdüzü sahil yolunda, "Beylikdüzü Belediyesi Başkanlık Kupası Koşusu" gerçekleştirildi.

Beylikdüzü’nün Şampiyonları Kupalarını Aldı
Yarışları izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, dereceye giren atletlere madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü verdi. Beylikdüzü Belediyesi Başkanlık Kupası Koşusu’nun ikincisi gerçekleştirildi.

Dereceye giren yarışmacılara Belediye Başkanı Yusuf Uzun, madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü verdi. Başkan Uzun, minik ve genç atletlerden dünya çapında da dereceler beklediğini dile getirdi. Her insanın hayatında sporun olması gerektiğini kaydeden Uzun, Beylikdüzü’nde herkesin spor yapabilmesi için çeşitli sportif etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

İlçede çok sayıda spor salonunun yanı sıra olimpik müsabakaların da yapılabileceği spor kompleksinin yapımının sürdüğünü belirten Başkan Uzun, kompleksin yıl sonunda tamamlanacağını müjdeledi.

Koşuda, üç kategoride yarışlar yapıldı. 1000 metre koşulan Küçük Kızlar Yarışı’nda Gürpınar Ortaokulu’ndan Tubanur Tunç 1’inci olurken, 2’nciliği Yakuplu Ortaokulu’ndan Sude Ünal, 3’üncülüğü de Yakuplu 125. Yıl İHO’dan Busenur Ercan kazandı. Bin 200 metre koşulan Küçük Erkekler Yarışı’nda ise 1’inciliği Gürpınar Ortaokulu’ndan Ömer Bayram, 2’nciliği Gürpınar 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Yusuf Gar, 3’üncülüğü ise Neşe Sever Ortaokulu’ndan Burak Yalçın kazandı.

Bin 500 metre koşulan Yıldız Kızlar Koşusu’nda 1’inciliği Yeşilkent İlköğretim Okulu’ndan Kumru Akbalık, 2’nciliği Gürpınar Azime Yılmaz Ortaokulu’ndan Başak Kurnaz, 3’üncülüğü de Yeşilkent İlköğretim Okulu’ndan Melis Çakır elde etti. 3 bin metre koşulan Yıldız Erkekler Koşusu’nda 1’inciliği Gürpınar 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Fatih Kaya, 2’nciliği yine Gürpınar 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Eyüp Yalnız, 3’üncülüğü de Azime Yılmaz Ortaokulu’ndan Ümit Aktaş elde etti. 3 bin metre koşulan Genç Kızlar Koşusu’nda 1’inciliği Cahit Zarifoğlu Lisesi’nden Ayşegül Erdönmez, 2’nciliği Gürpınar Ticaret Meslek Lisesi’nden Merve Turgut, 3’üncülüğü de Yakuplu 125. Yıl İHO’dan Derya Çetin elde etti. Bin 400 metre koşulan Genç Erkekler Koşusu’nda ise 1’inciliği Gürpınar Ticaret Meslek Lisesi’nden Onur Altıngül, 2’nciliği Beşir Balcıoğlu Anadolu Meslek Lisesi’nden Yusuf Doğar, 3’üncülüğü de yine Beşir Balcıoğlu Anadolu Meslek Lisesi’nden Murat Baykuş elde etti.

Koşular sonunda dereceye giren atlet ve okullara Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Belediye Başkan yardımcıları Osman Dinç ve Efrahim Yeşil, İlçe Spor Müdürü Gürkan Akbıyık ve diğer yetkililer madalya, kupa ve para ödülü verdi. Yarışmada dereceye giren atletler, ‘İstanbul İl Şampiyonası’nda koşmaya hak kazandı .
Kaynak: İHA