Ödemiş’te “Kukladan Yaşamlar” Sergisi Açıldı

Ödemiş Belediyesi'nde resim kursu öğretmenliği yapan Filiz Hallıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, kurşun kalem teknikten oluşan eskiz çalışmanın yer aldığı resim sergisini Kültür Merkezi’nde açtı.

Ödemiş’te “Kukladan Yaşamlar” Sergisi Açıldı
Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Belediyemizde sanatçı mesai arkadaşlarımız var. Sanatla ilgilenen ve bu alanda iç içe olan Kerim Gürses gibi sanatçı arkadaşlarımız güzel çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Filiz Hallıoğlu da bunlardan birisi. Önceki gün 23 Nisan programlarının yoğun olması nedeniyle kara kalem çalışması eserlerini bugün sergileme imkanı buldu. Biz de belediye olarak bu tür sanatsal ve kültürel tüm çalışmalara destek veriyoruz” dedi.

Daha sonra Filiz Hallıoğlu’nun hazırladığı Kukla kızlar, özgürlük, gösteri, mutsuzluk, dostluk, ipin ucunu kaçırma, ipler elimde yakaladım, seni pinokyo gibi ilginç isimler verilen sergide yer alan çalışmalara Bayram Sarı tarafından hikaye yazıldı.

Filiz Hallıoğlu, resimlerin hikayeleri ile ilgili şunları söyledi: “Gölge oyunlarının da bir hikâyesi olduğu gibi kukladan yaşamlarında bir hikâyesini hazırlamak yazar Bayram Sarı’ya düştü. Gösteri dünyasının yıldızları olan kuklalara ayrı bir hikâyenin hazırlanışında, kuklaların özgür yaşam biçiminin görsel olarak kaleme alındığı mistik bir çalışma yaptık. Büyük bir beğeni topladı. Böylesine güzel bir çalışma içinde ben de çok heyecanlandım.”
Kaynak: İHA