Media Markt 27. Mağazasını Kahramanmaraş’ta Açıyor

Teknoloji market zinciri Media Markt, Türkiye'deki 27., Akdeniz bölgesindeki ise 5. mağazasını Kahramanmaraş’ta açıyor.

Piazza AVM içerisinde 3 bin 500 metrekarelik bir alana kurulan Media Markt’ta 50 bine yakın dünya markası ürün teknoloji meraklılarını bekliyor.
Açılış öncesi Ramada Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Media-Saturn Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür (COO) Marcus Tengler, Kahramanmaraş’ın ardından, Gaziantep ve Şanlıurfa mağazalarını bu yıl içerisinde hizmete açarak, yıl sonunu Türkiye genelinde 32 mağaza ile kapatacaklarını söyledi.

Son 3 ayda 4 mağaza açtıklarını hatırlatan Tengler, “Karadeniz Bölgesi’ne Samsun’da açtığımız mağaza ile girdik. Kahramanmaraş mağazamız ile birlikte, nisan sonuna kadar 2013’ün ilk dört ayında 5 yeni Media Markt açmış olacağız. Gelecek ay da İstanbul’da 28. mağazamızı açacak, ardından Aydın ile Anadolu’daki büyümemizi hızlandıracağız. Kahramanmaraş, bize Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne girmeden önce köprü görevi kuracak çok stratejik bir kent. Kahramanmaraş’ın ardından yönümüzü daha da Doğu’ya çevirecek, Gaziantep ve Şanlıurfa mağazalarımızı da bu yıl içinde açacağız. Türkiye’nin her noktasına bir an önce ulaşabilmek istiyoruz. 2013 yılını 32 mağaza ile kapatmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Piazza AVM’de sayısız üründe inanılmaz kampanyalar gerçekleştirerek bölgede yeni bir dönem başlatacaklarını kaydeden Tengler, “Türkiye’de teknoloji ürünleri pazarı hız kesmeden büyümeye devam ediyor. 2012 yılında satılan her beş teknoloji ürününden biri cep telefonu/akıllı telefon oldu. 2012 yılında teknoloji ürünleri pazarı genelinde, akıllı telefon satışları 2011’e göre yüzde 87 artış gösterdi. Media Markt olarak bu dinamik dünyada tüketiciye yepyeni bir mağazacılık ve alışveriş kültürü taşıyoruz. Bütün dünya ile aynı hizmet kalitesi ve standardı çok daha ucuz ürünlerle sunuyoruz.” diye konuştu.

Tengler, Media Markt olarak 2013 yılını İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra özellikle yeni bölgelerde açılan mağazalarla Anadolu’da büyüme yılı ilan ettiklerini sözlerine ekledi.
"KAHRAMANMARAŞ, GÜNEYDOĞU'YA AÇILAN KENTİMİZ"
Media-Saturn Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Aziz Süzer ise Kahramanmaraş’ın Media Markt için önemli bir kent olduğunu vurguladı. Süzer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya girmeden önce Akdeniz’deki 5’nci mağazamızı Kahramanmaraş’ta açıyoruz. Güneydoğu Anadolu’ya mağazalarımızı açmadan önce Kahramanmaraş bizim için irtibat noktası olacak."
"3D TELEVİZYON SATIŞLARI 2 KATINA ÇIKTI"
Tüketici elektroniği pazarının gittikçe büyüdüğüne işaret eden Süzer, gencinden yaşlısına herkesin elektronik ürünlerle yakından ilgilendiğini anlattı. 3D televizyon satışlarının 2 yıl öncesine göre 2 katı artış gösterdiğini kaydeden Süzer, şöyle devam etti: “Tüketici elektroniğinde 3D televizyonların satışları 2011 yılına kıyasla iki katına çıktı. Üç boyutlu Blue Ray oynatma özelliği olan sistemler, ev sinema ve ses sistemleri de bu artışta pay aldılar. 2013 yılının ikinci yarısında gelmesi planlanan oled ve ultra definition televizyonlar ile pazarın tekrar hareketli bir yıl geçireceğini düşünüyoruz.”
Toplantının ardından Media Markt yöneticileri, basın mensuplarını Piazza AVM'ye götürerek yeni mağazayı tanıttı.