Bakan Avcı, Sağlık Meslek Lisesi Açtı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2011-2012 yılında eğitime başlayan Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışını yaptı.

Bakan Avcı, Sağlık Meslek Lisesi Açtı
Okul açmanın sevap boyutuna değinen Avcı, “Bu okulda öğrenciler defterlerini açıp bir çizgi çizdiğinde sizin de defterinize bir çizgi çizilecek.” dedi.

Bağcılar’daki Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışına Bakan Nabi Avcı’nın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Okulun açılış töreninde konuşan Bakan Avcı, “Bizim inancımıza göre bir hayırsever bir eser yaptırdığı zaman o eserden yararlananların duaları hep onu takip eder. Ben okul açılışlarında bu geleneksel kavramımızı çok sık tekrar ediyorum. Bu okulda öğrenciler defterlerini açıp bir çizgi çizdiğinde sizin de defterinize bir çizgi çizilecek. Buradan mezun olan gençler, hangi hastanın elini tutup bir dua alsalar sizin de defterinize yazılacak. İkinci kavram da sılayı rahim. Aydın Doğan Vakfı'nın özellikle kızlarımıza yönelik yaptığı eserler, sılayı rahim geleneğimizin nasıl yapılmasını gerektiğini gösteren örnekler.” şeklinde konuştu.

Vali Mutlu ise, İstanbul'da açılan okul ve derslik sayısına değindi. Mutlu, “İstanbul’da bugün açılışı yapılan 43. sağlık meslek lisesi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl üst üste okul açılışları gerçekleşti. 2013’te bu okul açılışlarını zirveye taşıdık. Bunu çok büyük bir mutluluk vesilesi olarak görüyoruz. Bu yıl 7 bin derslik sayısını da İstanbul’da önemli bir hamle olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Avcı ve Vali Mutlu, okulu gezdi. Laboratuvarda cansız mankene kalp masajı yapan bir öğrenciyi izleyen Avcı, “Teori ve pratiği bir arada gören arkadaşlar, bu okulun imkanlarından en verimli şekilde yararlanacaklar. Bu okuldan mezun olana arkadaşlarımız da bunu iyi öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimize başarılar, hastalarımıza şifalar diliyorum.” şeklinde temennilerde bulundu.