Diyarbakır'ın En Güzel Mandası Seçildi

Diyarbakır'da 5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı açıldı.

Diyarbakır'ın En Güzel Mandası Seçildi
TÜYAP'taki fuarın açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, en güzel manda yarışmasını izledikten sonra bir buzağıya süt içirdi.
Diyarbakır’da 5. düzenlenen Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı kapsamında “Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim Makineleri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum-Fide-Fidan ve Bahçecilik, Çiçekçilik ve İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Bağcılık ve Şarapçılık ile İlgili Teknolojiler, Çiftçilik ve Seralara Yönelik Diğer Ekipmanlar ve Hizmetler, Sektörel Kamu Kurum ve Kuruluşları, Agro Bilişim, Su Ürünleri, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri-İlaçları-Ekipmanları” ile ilgili çeşitli stantlar kuruldu. Fuarın açılış törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve protokol üyeleri katıldı.

Fuar açılışının yapılmasının ardından Diyarbakır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile “Buzağı Teşvik ve Güzellik Yarışması” ile Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile “Manda Teşvik ve Güzellik Yarışması” düzenlendi.

Yarışmayı izleyen Bakan Eker, bir buzağıya süt içirdi. Birinci olan buzağı, inek ve manda sahiplerine altın ödülü verildi.