Samanyolu Ülkü Ulusoy İlkokulu ‘doodle 4 Google’ Yarışmasında Ödül Aldı

Google Türkiye’nin düzenlemiş olduğu ‘Doodle 4 Google’ yarışmasında, Samanyolu Ülkü Ulusoy İlkokulu öğrencisi Beyza Lübna Karaca, ilk 10’a girdi.


Google Türkiye’nin düzenlediği ve yaklaşık 50 bin tasarımın katıldığı 'Doodle 4 Google' yarışmasında, ‘Türkiye’nin Harikaları’ temalı yarışma’da Samanyolu Ülkü Ulusoy İlkokulu öğrencilerinden 7. sınıf öğrencisi Beyza Lübna Karaca, ilk 10’a girmeyi başardı. Google Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğini alarak ‘Doodle 4 Google’ kapsamında “Türkiye’nin Harikaları” temalı bir yarışma düzenledi.

Mart ayı başında duyurulan projeye Türkiye’den 50 binin üzerinde başvuru gerçekleşti.
Yarışmada, finale kalan 10 öğrenciye ödülleri verilmek üzere Miniatürk’te tören düzenlendi.

Törene katılan Google Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, bu projelerin tüm dünyada yapıldığını ancak Türkiye’deki başvuru sayısının rekor düzeyde olduğunu ifade etti.

Mustafa İçil, Doodle 4 Google yarışmasına katılan 50 bin tasarımın en çok 7. sınıf öğrencileri tarafından yapıldığını ve en çok Boğaz Köprüsü, Peri Bacaları, Galata Kulesi ve Mevlana çizildiğini belirtti.

Doodle 4 Google yarışmasında finale kalan 10 öğrenciye ve öğretmenlerine tablet bilgisayar hediye edildi. Tasarımda Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü, Camiler, Medusa Başı, Sümela Manastırı, Truva Atı, Peri Bacaları, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi’ni kullanan Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy öğrencisi Lübna Karaca, sıralamada ilk 10 finalist arasına girerek ödülünü aldı.