Ordu ve Urfalı Çocuklara Rüya Gibi Bir Gün

Selda Topal tarafından planlanan ve Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından desteklenen “RÜYA 1 GÜN” projesinin 2. etabı 22 Nisan, Pazartesi günü gerçekleştiriliyor.

Amacı; zor şartlar ve imkansızlıklar içinde eğitim gören çocuklara rüya gibi unutulmaz bir gün yaşatmak ve hayatlarında yepyeni pencereler açmak olan “RÜYA 1 GÜN”ün bu defaki minik konukları Şanlıurfa ve Ordu’dan geliyor.
Şanlıurfa Üçkonak Talip Bulutlar İlköğretim Okulu ve Ordu Kayadibi Köyü Şehit Zafer Gülseren İlköğretim Okulu’ndan gelecek toplam yirmi öğrenci ve öğretmenleri, pazartesi sabahı Atatürk Havalimanı’nda buluşacak. Projenin Urfalı minik konukları, geçtiğimiz yıl Fenerbahçe marşı üzerine, süpürge ve tenekelerden yaptıkları enstrümanlarla klip çekmiş, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

“Rüya 1 Gün” projesi THY ulaşım sponsorluğunda, Fenerbahçe Spor Kulübü destekleriyle yürütülüyor. Pazartesi günü İstanbul’a gelecek çocukları havalimanında projenin Gelişim Sorumlusu olan Ebru Güzel ve proje ekibi karşılayacak.

Bu yıl 2. sınıf öğrencisi olan minikler, Ordu’dan gelecek diğer yaşıtlarıyla İstanbul’da rüya bir gün yaşayacaklar. Urfa ve Ordulu miniklerin rüya gününe; Özge Ulusoy, Hasan Yanlızoğlu, Merve Büyüksaraç, Feridun Düzağaç, Özlem Yıldız, Rojin, Burak Kut ve Gripin Grubu’nun solisti Birol Namoğlu eşlik edecek. “RÜYA 1 GÜN”ün küçük misafirleri, projenin her detayı ile bizzat ilgilenen Selda Topal’ın eşliğinde kısa bir İstanbul turu yapacak. İstanbul turunun ardından, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde FB Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve futbolcular ile tanışma fırsatı bulacak.

Rüya Bir Gün’de çocukların bir sonraki durağı ise saat 14.30 itibariyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı olacak. Burada çocukları FB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Yasemin Merçil karşılayacak. Merçil, çocuklara stadı ve müzeyi gezdirerek FB tarihi hakkında bilgi verecek.

Çocuklar akşam saatlerinde ise Kalamış Develi Restaurant’ın misafiri olarak ünlü isimlerle gün batımında yemek keyfi yaşayacak.
Kaynak: İHA