AK Parti Adıyaman İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ülkenin geçmiş tahribatı tamir etmek için çalıştığını söyledi.

Ak Parti Adıyaman İl Danışma Meclisi Toplantısı TPAO Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Divanın oluşturulmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, hükümetin yerelde ve genelde yaptığı hizmetlerden bahsederek, “Kendi içinde her türlü etkin, dinsel, mezhepsel ve ideolojik ayrışmayı ortadan kaldıran, dünya devletleri arasında gündem belirleyen Türkiye, AK Parti Hükümeti ile daha aydınlık günlere kavuşacaktır” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, “AK Parti hareketinin sadece Türkiye’ye dünya devleti haline getirmek değil, dünya mazlumlarının umudu olan, Osmanlıdan sonra yüzü gülmeyen İslam coğrafyasının yüzünü güldürmektir” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, ülkenin Kürt sorunu nedeniyle toplumun değişik kesimlerinin değişik zararlar gördüğünü ifade ederek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hükümetimiz ve AK Parti iktidarı yıllardır devam eden inkar ve imhaya dayalı politikalara son vererek, soruna demokratikleşme ve insan hakları çerçevesinde yaklaşıp, yeni bir perspektifle tarihsel bir süreç başlatmıştır” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ise, kendilerinin büyük bir davanın mensupları olduğunu ve son 10 yılda muhteşem icraatlara imza atıldığını söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin yükünün büyük bir kısmını taşıyan kadınlara büyük önem verdiğini dile getirerek, “Anneler ağlamasın, kadınlarımız gözyaşı dökmesin diye bütün teşkilatın gayret göstermesini bekliyorum. Yıllarca teröre çok can verdik. Bizim üzerimizden birçok oyunlar oynandı. Değişik isimler altında ‘Kürt sorunu’ denildi, ‘Terör sorunu’ denildi. Terör problemi var ama Kürt sorunumuz yok. Kürt nüfusumuz ve vatandaşlarımız var. Buda bizi renkli kılıyor, zenginleştiriyor. Bizim tek yapmamız gereken tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak projeler yapmaktır” ifadeleri kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, büyük bir medeniyetin çocukları olduklarını belirterek, “Bizim en büyük hedefimiz bu büyük medeniyeti hasarsız bir şekilde geleceğe taşımaktır. AK Parti’nin üstlendiği bir parti misyonu değildir. Sadece seçim kazanmak değil. Bugün bütün dünyanın bir anlam boşluğunu, bir mana boşluğunu gidermek için çalışıyoruz. Türkiye 21. yüzyılın başından itibaren iki temel mesele yürütmektedir. Bunlardan birincisi yenileşmedir. Her alanda yenileşmedir. İkincisi ise etki alanını genişletme politikasıdır. Ülkemiz bir zihniyet dönüşümü politikası yaşıyor. Geçmiş tahribatımızı tamir etmek için çalışıyoruz. Geleceğe ortak bir kaderle yönetmek istiyoruz. Bu coğrafya ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ coğrafyası değil. Bu coğrafya ‘sev de sevelim’ coğrafyasıdır. Herkesi kucaklamaya çalışalım. Bu parti meselesi değildir, bu Türkiye meselesidir” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.
Kaynak: İHA