MDOB, 'Çalıkuşu' Balesini Yeniden Sahneleyecek

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı ölümsüz eserinden sahneye uyarlanan, ilk gösteriminden bu yana yoğun bir ilgiyle oynayan 'Çalıkuşu' balesini yeniden sahneleyecek.

MDOB, 'Çalıkuşu' Balesini Yeniden Sahneleyecek
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB Veli Dede,Tamburi Cemil Bey, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey’in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler’in yaptığı, Türkiye prömiyerinden bu yana yoğun ilgiyle oynayan 'Çalıkuşu' adlı bale eserini 4 Nisan 2013 Perşembe günü saat 20.00’de İçel Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Balenin dekor-kostüm ve ışık tasarımı Alexandre Vassiliev'e, ışık uygulama Tarı Deniz’e ait. İçel Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOB’un deneyimli sanatçı kadrosu ile gerçekleştireceği eserde başlıca rolleri ise Büşra Ay Ender Üçdemir, Mahmut Akyol, Meltem Ayar, Bleda Özlem, Pınar Humar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Selgan Çavdaroğlu, İsmail Şereflioğlu, Irakli Bakhtadze, Ozan Demirbaş ve Hasan Akyol paylaşıyor.

Bale ile ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Edebiyatımızın başyapıtı olan Çalıkuşu, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Eser, sezonun Son temsiliyle seyircisinin karşısına çıkıyor. Reşat Nuri Güntekin’in bu ölümsüz eserini izleme fırsatı bulamayan için sezonun Son temsili yapacağız. Görsel ve işitsel bu şölene sanatseverleri davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA