Başkan Güzelbey 9 Yıllık Hizmetlerini Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’i bir kültür kenti yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Başkan Güzelbey 9 Yıllık Hizmetlerini Anlattı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kentte yayın yapan Olay TV, GRT, Mega TV, Kanal 27 ve Hisar TV’nin ortak yayın platformunda canlı yayınına konuk oldu. Burada sunucunun sorularını cevaplayan Güzelbey, 9 yıllık görev süresindeki hizmetlerini ana hatları ile özetledi. 9 yıl önce görev geldiklerinde kent için üstlendikleri misyonu bugün de devam ettirdiklerini dile getiren Güzelbey, Gaziantep’in birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, ancak 2004 yılına kadar kentin bu kimliğinin pek fazla ön plana çıkmadığını belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana Gaziantep’in tarih ve kültür potansiyelini gün yüzüne çıkarma yönünde çalışma yaptıklarını aktaran Güzelbey, “Yaptığımız bu çalışmalar ve kültür yönündeki değişimleri insanlar yerinde görmek için geliyorlar. Özellikle hafta sonu kentin içi yerli ve yabancı insanlarla dolu taşıyor. Kentimiz tam bir kültür ve turizm şehri oldu. Tabi ki bu gelişmelerin neticesinde 9 yıl önce yapılan planlamaların meyvelerini aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

Kentin neye ihtiyacı var, Gaziantepli bizden ne bekliyor gibi soruların cevabını vermek için harekete geçtiklerini vurgulayan Başkan Güzelbey, vatandaşın genel anlamda hafta sonlarını değerlendirecek bir mekan istediklerini kaydetti.

Bu bağlamda projeler ürettiklerini açıklayan Güzelbey, “Biliyorsunuz, biz denizi, kumu ve suyu olmayan bir kentiz. Hemen yanı başımızdan geçen bir suyumuz veya nehrimiz de yok. İşte biz bu çerçevede Gazianteplilerin suya olan hasretini gidermek için de Alleben Göleti’ni piknik ve eğlence alanına dönüştürüyoruz. Burası bir bataklık durumundaydı. Biz aldıktan sonra burasının şekli ve şemali değişti ve bir cazibe merkezi olma yolunda” diye konuştu.

Göleti canlı bir duruma getirmek için bu sene çalışmaların hızlandığını aktaran Güzelbey, Pancarlı bölgesinden temiz su aktardıklarını ve kirlenen suyu sürekli değiştirdiklerini vurguladı.

GASKİ STADI'NIN TRİBÜNLERİ 10 BİN KİŞİLİK OLACAK Burasını tam anlamıyla bir yaşam alanı yapmak istediklerini bildiren Güzelbey, ailelerin hafta sonlarında gelip burada gönül rahatlığıyla piknik yapmalarını sağlayacak bir alan oluşturduklarını söyledi.

Burada bungalov tipi ahşap evlerin yapıldığını ve denize gidemeyen vatandaşların burada oluşturulacak plaj sayesinde tatil modunda zamanlarını geçireceklerini belirtti.

İnsanların bu evleri kiralayarak burada piknik yapabileceklerini, balık tutabileceklerini su kayağı yapabileceğini işaret eden Güzelbey, “Hatta insanlarımız ailesini burada bırakıp kendisi akşam işinden çıktığı zaman tekrar buraya ailesinin yanına gelebilecek. Bu mükemmel bir imkan. İnsanların yaşam standardını kolaylaştıracak bir hizmet. Bunun yanına bir tane karavan kampı yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanından insanlar haritadan bu karavan kampını görünce burayı tercih edeceklerdir. Onun yanına restoranlar ve fast-foodlar yapıyoruz. Bir tiyatro sahnesi vardı, buranın üzerini kapatıp kültür merkezi konumuna getireceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un sahasının tribünlerini genişletip koltuk sayısını 10 bine çıkartıp burasını yeni bir cazibe merkezi haline getiriyoruz. Bir de ışık ve ses oyunları ekliyoruz. Yani tam manasıyla yeni bir kompleks haline getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA