Kılıçdaroğlu: Uğur Mumculara Tahammül Edemediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi karanlığa mahkum etmek isteyenlerin Uğur Mumculara tahammül edemediğini belirterek "Onu aramızdan ayırdılar.

Ama fikirleri bize bıraktıklarıyla günümüze de ışık tutan Uğur Mumcu'yu yok edemediler." dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Salonu'nda Mumcu'nun yazdığı "Söz Meclisten İçeri" adlı oyundan uyarlanmış ve Ekin Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği tiyatro oyununu izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hicvedildiği oyun sonrasında sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Uğur Mumcu çok önemli bir gazeteci, yazar ve düşünürdü. Hepimiz sabah Cumhuriyet Gazetesini elimize aldığımızda ilkin onun neler yazdığına bakardık. Dünyayı gelişmeleri onun gösterdiği gerçek yanlarıyla görür, daha kolay anlardık. Ülkemizi karanlığa mahkum etmek isteyenler Uğur Mumculara tahammül edemedi, onu aramızdan ayırdılar. Ama fikirleri bize bıraktıklarıyla günümüze de ışık tutan Uğur Mumcu'yu yok edemediler." diye konuştu.

Sanatın ve sanatçıların toplumsal yaşama ilişkin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, oyunu sergileyen sanatçılara teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra oyunculara çiçek verdi ve oyuncularla birlikte seyircileri selamladı.
Oyun sonrasında TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'da oyunla ilgili düşüncelerini seyircilerle paylaştı. Türkiye turnesine çıkacak olan oyunun galasına CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Perihan Sarı'nın yanısıra milletvekilleri, parti meclisi üyeleri de katıldı.