Bitlis'te Kar Nedeniyle 7 Aydır Kapalı Olan Son 2 Köy Yolu Daha Açılıyor

Bitlis’te karla mücadelede sona yaklaşıldı.

İl Özel İdaresi ekipleri yolu kapalı bulunan son iki köy yolunu da ulaşıma açmak için 4 gündür hummalı bir çalışma yürütüyor. Yılın neredeyse 7 - 8 ayını kar altında geçiren Bitlis’te nisan ayının ortasında bile karla mücadele aralıksız sürüyor. Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri Bitlis’in son kar kalesi olan ve yılın neredeyse 8 ayı yolu kapalı olan Mutki ilçesine bağlı Ballı ve Kaşıklı köy yollarını açmak için hummalı bir çalışma başlattı. Dört gündür süren çalışmalar neticesinde kapalı bulunan yaklaşık 15 kilometrelik alanın yaklaşık 10 kilometresi ulaşıma açıldı. Geriye kalan 5 kilometrelik alanın ise 2 gün içinde açılması bekleniyor. Bitlis merkeze yaklaşık 75 kilometre mesafede bulunan kapalı son köy yolu Ballı köyü yolunu açmak için canla başla çalışan ekipler yer yer 10 – 15 metreye ulaşan kar kütleleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor. Yapılan karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamada bulunan Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, “Şu anda Ballı köyü yolumuzda karla mücadele çalışması yapmaktayız. Bu köyümüzün yolu maalesef her yıl gelen çığdan dolayı ancak bu ayda açılabiliyor. Yol güzergahı çığ açısından sıkıntı yaratıyor. Bu yüzden bu zamana kadar beklemek zorunda kalıyoruz. Şu anda Bitlis’te kardan dolayı kapalı bulunan son köy yolumuz burası. Burada da çalışmalarımız başladı.

İnşallah birkaç gün içinde de bu köy yolumuzu ulaşıma açmış olacağız.” dedi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir ise çığdan dolayı açılamayan son kapalı köy yolu olan Ballı Köy yolunu nisan ayında açmaya başladıklarını söyledi.

Yol açma çalışmasının bir iki gün içinde bitirileceğini kaydeden Taşdemir, “Uzun ve çetin geçen kışın ardından bu sezon kapalı olan son köy yolumuzun da yoluna açmış olacağız. Bu köy yolunun açılmasıyla birlikte ilimizde kapalı olan köy yolu kalmıyor. Ben karla mücadele emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Mutki İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Çoşkun da son köy yolu açma mücadelesinde ekiplerin yer yer kalınlığı 5 - 6 metreyi bulan kar kütlelerine karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

Ballı köy yolunun da ulaşıma açılmasıyla birlikte Mutki ilçesine bağlı 60 köy ve 80 mezra yolunun tamamen ulaşıma açılmış olacağını kaydeden Çoşkun, Bitlis’te kapalı son köy yolunda açılmasıyla birlikte karla mücadeleyi sonlandıracaklarını açıkladı.

Bitlis İl Özel İdaresi İnşaat Teknikeri ve Karla Mücadele Sorumlusu Abdulkerim Sönmez, 3 gündür karla mücadele çalışması yürüttüklerini, kısmi yerlerde yer yer 8 – 9 metre kar kalınlığıyla mücadele ettiklerini ifade etti.

Ballı köy yolunun bu yıl ikinci defa açıldığını ancak yola inen çığ nedeniyle yeniden kapandığını dile getiren Sönmez, “Köy yolumuzda yer yer 15 metre kalınlığında çığ kütlesi yola gelmiş durumda. Bu yüzden karla mücadelede greyder ve kepçeler yetersiz kalıyor. Bizde yolları mecburen paletli dozerlerle açmaya çalışıyoruz.”