Ressam Ümit Kara, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı

Ressam Ümit Kara, Sanko Sanat Galerisi’nde “Ağaçlarım ve Çiçeklerim” adlı sergi açtı.

Ressam Ümit Kara, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı
Sanatçı Kara’nın 29 eserinin yer aldığı kişisel sergisinin açılışına, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverler katıldı.

Kaymakam Turan, konuşmasında, her Cuma günü Sanko Sanat Galerisi’nde yeni bir etkinlikte buluşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Resmin, evrensel bir dil olduğunu ifade eden Turan, “Sanatın büyülü dünyasında buluşuyoruz. Değerli sanatçıların yanında olmak bizi mutlu ediyor’’ dedi.

Gaziantep’in kendini aştığını, başarılarıyla yetinmediğini belirten Turan, böyle muhteşem bir kentte Sanko Ailesi’nin oluşturduğu Sanko Sanat Galerisi’nin kentin sanatsal kültürel hayatına önemli hizmetler sunduğunu vurguladı. Turan, sergiye katılan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı

Bugün çok mutlu olduğunu dile getiren ressam Ümit Kara da 1972 yılından beri sanatın içinde olduğunu, yağlıboya resim çalışmalarının yanı sıra Türk mobilya sitilini belirlemek için 30 yıldır çalışma yaptığını ve bu sergide 4 tane ayna örneği getirdiğini belirtti.

Kara, eski Türk eserlerini yaşatmak için cami mimarisi üzerine çalışmalar da yaptığını anlattı. Resimlerinde “renk-leke” unsurunun ön planda olduğunu ifade eden ressam Kara, ‘’Doğadaki dokular, güzellikler bize her zaman haz veriyor’’ diye konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın sanatçı Ümit Kara’ya, Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketini sundu. Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng de Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını takdim etti .
Kaynak: İHA