MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'dan açıklama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Yargı paketlerinin amacı PKK’nın ve KCK’nın içini boşaltarak genel affa zemin hazırlamaktır" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'dan açıklama
MHP Marmaris İlçe Teşkilatı’nın toplantısına katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Vural, Yargı paketlerinin amacının PKK’nın KCK’nın içini boşaltarak genel affa bir zemin hazırlamak olduğunu iddia ederek, "Bugün bizden istenen devletimiz, egemenliğimiz, adımız ve kimliğimizdir. Başbakan Erdoğan 'teröristlerle kucaklaşanlarla benim işim yok' dedi.

İmralı'ya terörist başıyla kucaklaştırmaya heyet gönderdi" dedi

"SURİYE POLİTİKASI TURİZMİ DE ETKİLİYOR"

"Suriye politikasındaki ekonomik etkilerin turizmi özellikle de Marmaris’i etkilediğini gözlemliyoruz” diyen Vural, “Bu yöremizde turizm sezonunu daha uzun süreye yaymamız gerekiyor. Sadece yılın 6 ayında hizmet verecek ve bu şekilde de bu sektörde çalışanların 6 ayda çalışmasına neden olmaktadır. Bu süreyi genişletmemiz gerekir. Özellikle Suriye politikasındaki risk ve tehditler sadece sınır bölgemizdeki illerimizi etkilemiyor. Turizm yoluyla da etkileyebileceğini görüyoruz” dedi.

Büyükşehir Yasasını da eleştiren Vural, "İllerimizin büyükşehir olmasını destekleyen bir parti olmakla beraber, bugünkü AKP'nin Büyükşehir Yasası'na karşıyız. Bu kanunun büyükşehir olmaktan ziyade bölgesel özerklik taleplerini karşılamaya yönelik bir kanun olduğunu düşünüyorum. Muğla'nın büyükşehir olması elbette memnuniyet verici olmakla beraber, sırf Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Mardin'i bütün şehre dönüştürüp bölgesel yönetimlerin önünü açmak için maalesef Muğla'da mülki idare sınırları ile büyükşehir sınırları aynı noktaya getirilmiştir" dedi.

Kaynak: İHA