Kadınlar Günü Etkinliğinde Kadına Şiddete Tepki

Beylikdüzü Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle özel bir etkinlik düzenledi.

Oyuncular Yasemin Öztürk ve Recep Aktuğ kadınlar ile buluşarak şiddete karşı mesaj verdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un yanı sıra Beylikdüzülü kadınlar katıldı.

Programda konuşma yapan başkan Yusuf Uzun, “Kadınlarımızın 365 günde 1 gün anılması değildir mesele. Onlar bizim analarımız bacılarımız olarak hayatın merkezindeler. Her zaman onlar bizim başımızın tacıdır. Kadınsız bir hayat düşünülemez. Kadının olmadığı yerde temizlik, düzen, titizlik düşünülemez. Yarın, bugünden çok daha fazla kadınımız hizmet alanında olacak. Kadınlarımız olarak siz her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Her gün sizin ama, bugün daha özel bir gün” dedi.

101 YAŞINDAKİ NİNEDEN UZUN YAŞAM SIRLARI Davetlilerin arasında yer alan 101 yaşındaki Adile Öz sahneye çıkarak uzun yaşamı sırlarını anlattı. Salonda bulunan kadınlar, Adile Öz’ü ayaktan alkışladı. Başkan Yusuf Uzun, Adile nineye çiçek ve altın verdi. Uzun yaşamanın sırrını yürüyüş yapmak olarak açıklayan Adile Öz, yoğurt yediğini ifade etti.

Yasemin Öztürk: “MAALESEF YAŞADIĞIMIZ BAZI ZORLUKLAR VAR” Programa davetli olarak katılan oyuncu Yasemin Öztürk, sahnede yaşadıklarını kadınlar ile paylaştı. Yaşadığı bazı zorlukların olduğunu belirten Öztürk, “Kimi kadınlar bunun üstesinden geliyor. Ben bütün kadınların güçlü olduğuna, bir şekilde bunların üstesinden geldiğine inanıyorum. Olumsuz davranışlar beni de çok üzüyor. Benimde içim parçalanıyor. Hepimizin yaşadığı zorluklar vardır. Önemli olan buna dur diyebilmek. Sevgi ve şefkat biz kadınların içinde olan şeylerdir. Bu bizi dünyanın en ışıltılı varlıkları hale getiriyor” diye konuştu.

Recep Aktuğ: “HÜLYA AVŞAR’IN AÇIKLAMALARI KÖTÜ” Sadece bugünün değil, her günün kadınlariçin olduğunu belirten oyuncu Recep Aktuğ ise, “Kadına şiddet insan oğlunun yapabileceği bir şey değil. Olmaması gereken bir şey. Bana çok itici geliyor. İnsana yakışamayan bir olay” şeklinde konuştu.

Hülya Avşar’ın, ‘Bazı kadınlar kaşınıyor’ açıklamasını değerlendiren Aktuğ, “Kötü bir açıklama böyle bir açıklama olmaması lazım. Bütün ilişkilerde saygı ve sevgi olmalı. Hayatın her yerinde saygı ve sevgi var ise kimse kaşınmaz” dedi.

Programın sonunda ise sanatçı Deniz Çevik salonda bulunanlara konser verdi .
Kaynak: İHA