Tuzla Belediyesi’nin Üniversiteler İle İşbirliği Toplantıları Başladı

Tuzla Belediyesi ile 7 üniversitenin işbirliği protokolü hayata geçiriliyor.

Tuzla Belediyesi’nin Üniversiteler İle İşbirliği Toplantıları Başladı
Tuzla Belediyesi ile 7 üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolüne istinaden etkinlik ve çalışma takviminin belirlenmesi için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya İstanbul Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Süleyman Şah Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi yöneticileri ve öğrenci kulüplerinin temsilcileri katıldı.

“DÜNYADA İLK OLMAYI HAKKIYLA YERİNE GETİRECEĞİZ”

Toplantıda konuşma yapan Tuzla Belediyesi Başkan Danışmanı Harun Oğuzhan, Tuzla Belediyesi’nin üniversiteler ve öğrenci kulüplerine destek sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Tuzla Kent Konseyi’nde üniversite yöneticilerinin katılımıyla çalışma grubu kurulmasını teklif eden Oğuzhan, “Tuzla, Üniversitelerimizin üreteceği, destekleyeceği projelerle daima bir adım önde olacak. Oluşturacağımız Çalışma gruplarımızla sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri artırarak katkı sağlayacağımızı ümit ediyoruz. Belediye Başkanımız ve rektörlerimizin katılımıyla Dünyada ilk olma özelliği taşıyan bu işbirliğini hakkıyla yerine getireceğiz. Üniversiteleriyle adeta Eğitim Kenti olan Tuzla, yapılan iş birliğiyle birçok uluslararası projeyi, organizasyonu gerçekleştireceği inancındayız” dedi.

ÜNİVERSİTELER, FİKİRLERİNİ VE PROJELERİNİ PAYLAŞTI Toplantıya katılan temsilciler de, fikirlerini ve projelerini diğer katılımcılarla paylaştı. Toplantıda, Tuzla Kent Konseyi’nde üniversitelerin yönetici temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulması, www.tuzlakultursanat.org web adresinde üniversiteleri ve etkinliklerini tanıtan sayfa hazırlanması ve üniversitelerin ziyaret edilmesi kararı alındı.

Her ay düzenli olarak yapılacak Tuzla Belediyesi ve 7 üniversitenin işbirliği toplantıları, 2 Nisan 2013 Salı günü devam edecek .
Kaynak: İHA