Bakan Yılmaz: Huzur, Fertlerle Başlar

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ziyaret için geldiği Bingöl’de barış sürecinin, Türkiye’yi daha güçlü bir noktaya getireceğini ifade ederek, ‘’Huzur dediğimiz şey fertle başlıyor.’’ dedi.

Bakan Yılmaz: Huzur, Fertlerle Başlar
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ziyaret için geldiği Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü’nün organize ettiği Kaleönü Mahallesi Kaleönü Camii taziye yerinde yapılan yemekli huzur toplantısına katıldı.

Mahalle sakinleriyle kısa bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz, Bingöl’de geçmiş zamanda ihmal edilen işlerle beraber bugünün ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına çalıştıklarını ifade ederek, "İki şeyi aynı anda yapıyoruz. Bazen bir anda her şey olsun diye düşünüyoruz, ama yıllar yılı, on yıllar boyunca ihmal edilmiş birtakım meseleleri, birer birer birkaç yıl içinde çözmeye gayret ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Huzur, güven ortamının önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Huzur dediğimiz şey fertle başlıyor. Tek tek her birimizle başlıyor aslında. Ülkemizin huzuru için, siyasi riskler ne olursa olsun, Başbakanımızın deyimiyle baldıran zehri içme pahasına, gövdemizi taşın altına koyma pahasına, bütün riskleri alarak ülkemizin bu sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.’’ Tarihte çok önemli bir konuma sahip olmuş, gelecekte de yine çok önemli yerlere gelecek bir ülke olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Biz, bu büyük ülke vizyonu çerçevesinde bakıyoruz bütün bu hadiselere. Sorunlarımızı tek tek çözüp kendi içimizde bize ayak bağı olan, dünyadaki özellikle bu kuvvette, bu rekabette, bu yarışta ayağımıza ayak bağı olan meseleleri birer birer geride bırakıp Türkiye’yi bir bütün olarak dünyada çok daha üst bir noktaya taşımaya çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın buna destek olması lazım.’’ Bingöl’ün 12 Eylül Anayasasında en fazla hayır, en son yapılan referandumda da en yüksek oranda evet dediğini hatırlatan Bakan Yılmaz, "Ben inanıyorum ki bu çözüm sürecinde de en fazla çözümden yana olan Bingöl olacaktır. Sizler olacaksınız.’’ ifadesini kullandı .