Kendini Hastalarına Adayan Doktor 'yılın Doktoru' Seçildi

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Doktor Mehmet Obut, Sağlık Bakanlığı tarafından Bitlis’te yılın doktoru seçildi.

Kendini Hastalarına Adayan Doktor 'yılın Doktoru' Seçildi
Bakanlık, Obut’u, fedakar ve başarılı çalışmalarından dolayı yılın doktoru ödülüne layık gördü. Sağlık Bakanlığı’nın 81 ilin katılımıyla düzenlediği Geleneksel Tıp Bayramı Ödül Töreni’ne Bitlis’i temsilen katılan kadın doğum uzmanı Dr. Mehmet Obut, yılın doktoru ödülünü aldı. Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa İkizek, Dr. Mehmet Obut'u ziyaret ederek tebrik etti.Dr. Obut’a, başarılarının devamını dileyen Başhekim İkizek, “Hocamız çalıştığı kurumda sevilen, hastalara saygılı, ilgili, sabırlı, ölçülü bir kişiliğe sahip, takdire şayan ve hizmette sınır tanımayan bir meslektaşımızdır. Hastalarımızın ve yakınları arasında moral motivasyonunun en üst düzeyde tutulması için çaba göstermektedir. Gerek hastalara karşı olan yaklaşımı gerek sağlık personeli ve çalışma arkadaşlarına karşı tutumu nedeniyle vatandaşlarımızın takdir ve beğenisini kazanmış bir meslektaşımızdır. Kendisine teşekkür ediyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum.” dedi.

“DOKTORLUK MESLEĞİ FEDAKARLIK GEREKTİRİYOR

”Yaklaşık 2 yıldır Tatvan Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yaptığını belirten Mehmet Obut, doktorluk mesleğinin fedakarlık gerektirdiğini, Doktorlar olarak kendilerinin bu fedakarlığı göstermeye hazır olduklarını söyledi.

Bazı günlerde, 100’ün üstünde hastaya baktıklarını, günün sonunda ise aldıkları hayır duasının tüm yorgunluklarını aldığını anlatan Obut, “Bazı günlerde hiç dinlenmeden 72 saat boyunca çalıştığımız günler oldu. Bitlis’te, özellikle yaz aylarında yoğun bir doğum oranı var. Bu yüzden günün büyük bölümünü hastanede geçirmek zorundayız. Öyle ki iş yoğunluğundan vakit ayıramadığım eşim ve çocuklarımı memlekete annesinin yanına gönderdim. Bunlar, hepsi bir yana, Sağlık Bakanlığı bizi yılın doktoru ödülüne layık gördü. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum. Açıkçası bizim için bu ödül küçük bir ödül, asıl büyük ödül, hizmet ettiğimiz hastalarımızın hayır dualarıdır. Bu yüzden, bence bu ödülü tüm hekimler hak ediyor. Doktorluk, fedakarlık isteyen bir meslektir. Biz de bu yüzden burada Doğu'da hastalarımız için en büyük fedakarlığı sonuna kadar göstereceğiz.” diye konuştu.