Aksader: Nerede Yardıma İhtiyacı Olan Bir İnsan Varsa Orada Olmayı Amaç Edindik

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği (AKSADER) Başkanı Uz.Dr. İsmail Bayal, "Aksaray Sağlık Çalışanları Derneğimiz, ülkemiz ve dünyanın her yerinde olmak üzere, nerede yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa orada olmayı kendisine amaç edinmiştir." dedi.

Aksader: Nerede Yardıma İhtiyacı Olan Bir İnsan Varsa Orada Olmayı Amaç Edindik
Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Baro Başkanı Levent Bozkurt ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Programda konuşan AKSADER Başkanı İsmail Bayal, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı ve sağlık çalışanlarının bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.AKSADER Başkanı İsmail Bayal, "Bu kapsamda ilde farklı alanlarda, ülkemizin farklı bölgelerinde ve uluslararası alanda sağlık taramaları ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. AKSADER olarak Tunceli Çemişgezek'te iki gün ve Afrika ülkesi olan Togo'da on gün süreyle sağlık taramalarında bulunduk. Gittiğimiz sağlık taramalarında sizin yanınıza gelen bir gencin, 'Rahatsızlığım yok. Lakin sizler uzaklardan bizim için geldiğinizden dolayı sizlere teşekkür etmek için geldim.' demesi, Afrika ülkesi olan Togo'da gözleri kataraktan dolayı kör olma noktasına gelmiş gebe bir kadının gözlerinin yeniden görür hale gelmesi ve o annenin bebeğini göz yaşları içerisinde öpüp koklaması, yaptığınız çalışmaların ne kadar yararlı olduğunu gösterir birkaç örnek sadece." dedi.

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından Aksaray’da yılın doktoru seçilen Genel Cerrahi Uzmanı Sami Önder'e, Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak tarafından plaket verildi.

Ardından, alkışlar arasında sahneye çıkan sanatçı Gökmen, söylediği birbirinden güzel türkülerle izleyicilere güzel bir müzik ziyafeti sundu.