Vali Erden YGS’ye Girecek Öğrencilere Başarı Diledi

Vali Mehmet Ufuk Erden, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının (YGS) huzur ve güven ortamında geçmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Vali Erden, eğitim öğretim hayatı boyunca çocuklarımızın, gençlerimizin birçok sınavdan geçtiğini, ancak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının bunlardan sonuçları itibariyle biraz daha farklı olduğunu ifade etti.

Hayatın önemli dönüm noktaları arasında yer alan ve yaklaşık 1,5 milyon gencimizin girdiği bu sınavın, hem gençlerimizin hem de ülkemizin geleceğini ilgilendirdiğini ifade eden Vali Erden, gençlere heyecanlanmadan, sınav stresine girmeden, dikkatli bir şekilde soruları cevaplamaları tavsiyesinde bulundu.

İlimizin Türkiye genelinde yapılan sınavlarda geçen yıllarda önemli başarılar elde ettiğini, bu yıl da Uşaklı gençlerden benzer başarılar beklediğini belirten Vali Erden, “Sınav öncesinde ve sınav sırasında gerekli tüm hazırlıklar yapılmış, sınav sırasında alınacak tedbirler şimdiden planlanmıştır. Öğrencilerimizin motivasyonlarının bozulmaması, dikkatlerinin azalmaması ve başarı için gerekli huzurlu ve sakin bir sınav ortamı için, sınavların yapılacağı okullarda ve çevresinde emniyet birimlerimiz, okul idarelerimiz, belediyemiz gerekli çalışmaları yapacaklardır. Öğrencilerimiz bugüne kadar yaptıkları hazırlıkların ve çalışmaların meyvesini toplamakla, inşallah, hem kendileri hem de ailelerini mutlu edecek bir sonuç elde ederler. Bu vesile ile öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, YGS'ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi .
Kaynak: İHA