Mısırda Prime Esas Üretim Miktarı Arttırılacak

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Saruhanlı ilçesine geldi.

Mısırda Prime Esas Üretim Miktarı Arttırılacak
Burada Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek ve bazı partililerle beraber Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Saruhanlı Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Milletvekili Aydemir, burada yaptığı konuşmada mısır rekoltesindeki TÜİK'in belirlediği dekar başına 900 kg. verimi, çiftçilerin az gördüğünü söyledi.

Dekar başına verime göre devletten prim alan üreticilerin, bu durumu uzun süreden beri tartışma konusu yaptığını vurguladı.Aydemir, "TÜİK, ülke genelinde mısır üretiminde dekar başına 900 kg. verim elde edildiğini tespit etmişti. 1 dekar mısırdan ortalama bin 200 ile bin 500 kg. verim alan üreticiler ise TÜİK'in açıkladığı miktarın az olduğunu söylüyor." dedi.

Çiftçilerden gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Milletvekili Aydemir, şöyle konuştu: "TÜİK'in bu çalışması, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız'ı bağlamıyordu. Biz bunu gittiğimiz her yerde söylüyorduk ama çıkış formlarında 900 kg. yazdığını gördük. Bakanlığımızla iletişime geçerek formlardan bu rakamı kaldırdık. Şimdi Tarım Bakanlığımız'ın açıklayacağı miktarı bekliyoruz." Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da, "Bu bizim için müjdeli bir. Çiftçilerimize en kısa sürede ulaştıracağız. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.