Mali Heyetinden Rektör Battal’a Ziyaret
Mali Cumhuriyeti’nden gelen bir grup akademisyen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti.

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, GALAXIE Türk-Mali Kültür ve Diyalog Merkezi ve Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği’nin (DASİDER) yetkililerinin de yer aldığı ziyarette bir konuşma Prof. Dr. Peyami Battal, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Battal, “Üniversitemizi ülkenin önemli üniversiteleri arasında yer almaktadır. Akademik kadrosu ve verdiği eğitim ile sürekli bir ilerleme içerisindedir. Biz bu tür işbirliklerine çok önem veriyoruz, bu ziyaret bu nedenle çok önemli. Birçok üniversite ile işbirliği anlaşmaları imzaladık. Ülkenizle ile de benzer bir işbirliği protokolü yapıp işbirliğimizi arttırmaya hazırız. İki yıldır yabancı öğrenci almaya başladık. Henüz Afrika’dan öğrencimiz yok, ama bu ziyaretten sonra umarım olur. Mevlana Değişim Programı ile Avrupa dışındaki ülkeler ile öğrenci değişimimiz daha kolay olacak. Van çok özel ve güzel bir şehirdir, umarım beğenmişinizdir. Üniversitelerinizin rektörlerine selamlarımı iletiyorum” dedi.
Türkiye’deki eğitim sistemi, öğrenci alımları, üniversite yönetimi ve rektör seçimleri gibi konularda bilgiler alan heyet adına konuşan Prof. Amilou Doucoure ise, “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Çok misafirperversiniz. Bizim üniversitelerimiz daha çok genç. Nüfusu 15 milyon olan ülkemizde yaklaşık 100 bin üniversite öğrencisi var. Bu nedenle yetişmiş elemana çok ihtiyacımız var. İşbirliğine açık olmanız bizi çok mutlu etti. Umarım ileriki dönemde işbirliği gelişir ve bir protokol imzalarız” şeklinde konuştu.
Üniversitede gezi ve incelemelerde bulunan heyet, Van Kedievi’ni de ziyaret ettikten sonra YYÜ’den ayrıldı .
