Kbü’de Ağaç Dikme Etkinliği Gerçekleştirildi

Nevruz Bayramı nedeniyle Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kbü’de Ağaç Dikme Etkinliği Gerçekleştirildi
Nevruz Bayramı nedeniyle KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Coğrafya Kulübü üyeleri, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte kampüs alanında fidan diktiler. Baharın müjdeleyicisi olan bu gün de 175 ıhlamur ve 175 yalancı akasya olmak üzere toplam 350 adet fidan kampüs alanına dikildi. KBÜ Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mücahit Çoskun, Coğrafya Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz ve kulüp üyesi öğrenciler ile Bölüm Öğretim üyeleri rektörlük binası önünde toplanarak, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal eşliğinde dikimin gerçekleştirileceği alana geçtiler. Herkesin Bahar Bayramını kutlayan Rektör Uysal, “Böyle bir günde doğaya katkı sağlamak adına üniversitemizde dikeceğiniz fidanlardan dolayı hepinize teşekkür eder siz değerli öğrencilerimle bu duyarlı davranışından dolayı gurur duyduğumu belirtmek isterim. Ağaç demek yeşillik demek medeniyettir, kültürdür, insana verilen sayıdır. Yeşil olmadan insanların yaşaması mümkün değildir. Medeni toplumlara bakacak olursanız sürekli bulundukları ortamları yeşillendiriyorlar. Karabük Üniversitesi’ne bugüne kadar 145 bin ağaç diktik. Bugün de 350 adet fidan daha dikeceğiz. Bizim inancımıza göre kıyamet kopuyor olsa dahi bir kişinin elinde fidan varsa onu toprakla birleştirmesi gerekir” diyerek ilk fidanı kendisi dikti.

Karabük Üniversitesi öğrencileri olarak doğaya ve yeşile önem verdiklerini belirten Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Coğrafya Kulübü Başkanı Levent Birsen, Coğrafya Kulübü olarak baharın başlangıcı, doğanın uyandığı gün olan 21 Mart Nevruz Bayramı’nda kampüs alanına fidanlar dikerek doğaya olan sorumluluklarını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Nevruz Bayramı’nda kampüs alanında Ağaç Dikme Etkinliği’ne vermiş olduğu desteklerden ve katılımlarından dolayı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Coğrafya Kulübü Başkanı Levent Birsen, Rektör Uysal’a plaket takdim etti. Almış olduğu plaketten dolayı tüm öğrencilere teşekkür eden Uysal, bugüne kadar pek çok plaket ve başarı ödülü aldığını ancak bu plaketin kendisi için çok farklı bir anlam ifade ettiğini belirterek, “Bu güne kadar kampüs alanımıza 150 türden fazla farklı ağacı diktik. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu ağaçlar burada büyücek ve sizden sonra gelen arkadaşlarımızda bu ağaçların gölgesinde oturarak eğitimlerini devam edecekler. Böyle bir vizyonla böyle bir düşünceyle gölgesinden, meyvesinden faydalanamayacağınız ağaçları diktiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizden sonraki gelecek nesillerin bundan faydalanmasını arzu ederek, emek ve zaman harcıyorsunuz. Gerçekten takdire değer bir davranış sergiliyorsunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Ülkemiz yeşilliklerle dolsun. İnsanlar huzur ve mutluluk içerisinde yaşasın. 21 Martta verilebilecek en güzel hediyelerden bir tanesi de buydu. Hepinize teşekkür ediyor, gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

Etkinlik herkesin bir fidan dikmesi ile sona erdi .
Kaynak: İHA