Barış Çağrısı, Olumlu Bir Gelişme Olarak Karşılandı

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın Kürtçe ve Türkçe olarak okunan mesajında terör örgütüne 'silahları bırakın Türkiye dışına çıkın, Türk ve Kürt halkı Çanakkale'de birlikte şehit oldu.

Barış Çağrısı, Olumlu Bir Gelişme Olarak Karşılandı
Dönem helalleşme zamanı' çağrısı bölge milletvekilleri ve kanat önderlerince olumlu bir gelişme olarak karşılandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ve bölgenin sevilen ve sayılan kanaat önderlerinden biri olan Suruçlu Molla Kemal Demirel yapılan barış çağrısının akan kanın durması kardeşliğin pekişmesi adına olumlu olduğunu söyledi.

Akan kanı durdurmanın vakti geldiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, "Geçmişi et ve tırnak gibi bir olan bu milletin geleceği de birlik olmalıdır. Geçmişi nasıl kardeşçe inşa ettiysek geleceği de kardeşçe inşa etmeliyiz." dedi.

Silahların bırakılıp sınır dışına çıkılması çağrısının yaşanan barış sürecinde olumlu bir yaklaşım olduğunu belirten Gök, "Herkes bu süreçte hassas davranmalı adımını ona göre atmalı. Yıllarca bu ülkede bu meselenin çözümü için farklı siyasi aktörler farklı yerlerde farklı reçeteler yazdılar. Ama akan kardeş kanını bir türlü durduramadılar. Biz adına ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Proje’si dedik beyaz kardeşlik sayfamızı açtık. Partimizin siyasi hayatına mal olsa da bu barış sürecini başlattık. İnşallah rabbim yardımcımız olur." ifadesini kullandı. Çanakkale ruhunun Çanakkale’de şehit olan farklı memleket ve ülkelerdeki kardeşlerin omuz omuza çarpışması sebebi ile hep dimdik ve kutsal olduğunu belirten Gök, "Çanakkale ruhu bir yönü ile Şanlıurfa, Erzurum, bir yönü ile Hakkari, Üsküp ve Hicaz’dır. Çünkü orada omuz omuza savaşanlar birbirlerinin Kürt, Türk, Alevi, Suni, Çerkez ve Arap olduklarına bakmaksızın aynı siperde savaştılar. Aynı acıyı paylaştılar." dedi.

Yapılan barış çağrısının Türkiye’nin batısı ve doğusunda çok olumlu bir yankı bulacağını ümit ettiğini ifade eden bölgenin kanaat önderlerinden emekli imam Suruçlu Molla Kemal Demirel, bir takım hak ve hukuku almak bahanesi ile silahlara sarılmak yerine İslam’ın özü olan sevgi ve hoşgörü anlayışının temel hak ve hukuk sorunlarını çözeceğini söyledi.

Bin 400 yıldır Türk ve Kürt’lerin kardeş olduğunu ve kardeşliğin en büyük şerefini geçmişte Müslümanlığı kabul ederek aldıklarını belirten Molla Demirel, "Geçmişte Osmanlı devleti dünyanın yarısı yakınına egemen olmuş 600 yıl devran sürmüşse, müslim ve gayrımüslimlere eşit şekilde adaleti hak ve hukuku gözetmesi sayesinde olmuştur. Günümüzde bir takım hak ve hukuk eşitsizlik nedeni ile yaşanan kardeş kavgasına derhal son verilmelidir. Allah indinde din İslam olduğuna göre; İslam, kardeşin kardeşinin kanını dökmesini haram kılar, ümmet kardeşliğini teşvik eder." diye konuştu.