Kosova'nın Zirvesinde Çanakkale Şehitlerini Andılar

Bursalı dağcılar, Osmanlı zamanında Çanakkale Savaşları’na Kosova’dan katılan 8 tabur asker için, Kosova'daki Şardağı’nda farklı bir anma merasimine imza attılar.

Kosova'nın Zirvesinde Çanakkale Şehitlerini Andılar
Bursa Yıldırım Belediyesi Dağcılık Külübü üyesi 7 dağcı, Kosova’dan Çanakkale Savaşına katılan 8 tabur askeri anmak için 2 bin 555 metre yüksekliğindeki Şardağ’ına çıktılar. Kosova’dan 22 dağcı ile Prizren’deki Türk Birliği’nden 5 subayın da katılımı ile 34 dağcı zirveye çıktılar. Çanakkale’de savaşan 8 tabur Kosovalı askerlerden 7 taburun şehit olduğunu belirten Türk Ekibi Lideri Nazif Makas, “Her yıl Çanakkale Savaşlarında hayatını feda eden şehitlerimiz için Bursa’da farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu sene ilk defa Kosova’dan dağcı arkadaşlarımızın talebi ile yurt dışında Çanakkale Şehitleri için bir faaliyet yaptık. Osmanlı ordusuna şu anda sınırlarımız dışında olan birçok şehirden askerler geldi. Bunların içerisinde Balkanlar’dan en fazla asker desteğinin olduğu yer 8 taburla savaşa katılan Kosova’dır. Kosova’dan Çanakkale’ye gelen binlerce askerin büyük bölümü Türk topraklarında şehit oldu. Bu sene ilk defa sınırlarımızın dışına çıkarak, Kosova’daki dağcı kardeşlerimizin de talep ve desteği ile Uludağ’ın benzer özelliklerine sahip Şardağ’ında farklı bir faaliyet yaptık. Uçak ile önce Üsküp’e oradan Prizren’e geçtik. Kosovalı dağcı kardeşlerimizin ev sahipliği ve katkıları ile toplam 34 kişi Şardağ’ına tırmandık. Şiirlerde bile Uludağ’a benzetilen Şardağı 2 bin 555 metre yüksekliğinde. Karla kaplı sert bir havada Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulunduk. Burada Kosovalı Çanakkale Şehitlerini yad ettik. Çanakkale Şehitlerimize fatihalar gönderdik. Türk dağcıları ile Kosova’daki dağcı kardeşlerimizin de dostluklarını pekiştirdik. Prizren'de Bursalı dağcılara gösterilen yakın ilgi bizleri duygulandırdı” dedi.

Bursalı dağcılar, Kosova’da Priştine yakınlarındaki bulunan Sultan Murat Türbesinde dualar ederek, ziyarette bulundular. Bursalı dağcılar Kosova programına destek olan Yıldırım Belediyesine teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA