Çanakkale Savaşı Bağcılar’da Canlanıyor

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla ilçede ‘Çanakkale Savaşları ve Zaferi' platosu kurdu.

Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı platoda yüzlerce kişinin izlediği gösterilerde duygusal anlar yaşandı. Program kapsamında, oyuncu Mehmet Çepiç de şiir okuyup saz eşliğinde Çanakkale türküleri seslendirdi.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Çanakkale; dili, rengi, etnik kökeni farklı millet evlatlarının bu vatan uğruna omuz omuza çarpıştığı ve şehit olanların yine omuz omuza yattığı yerdir” dedi.

"Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür" diyen Başkan Çağırıcı, “İnanıyorum ki; o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Çanakkale ruhu göstermiştir ki; dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale Zaferi; teçhizatı yok denecek kadar az olan bir ordunun dünyanın dört bir yanından takviye edilmiş dev bir orduya karşı kazandığı kesin ve büyük bir zaferdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Veysel Yurdakul, Başkan Çağırıcı ve beraberindeki heyet Çanakkale Savaşı çadırlarını gezip yetkililerden bilgi aldı.

Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Ahmet Yenilmez ve ekibi, Çanakkale Savaşı ve Zaferi adlı canlandırmayı 3 gün boyunca 11.00 - 18.00 saatleri arasında günde 8 seans olarak gerçekleştirecek .
Kaynak: İHA