Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz:

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, “Bizi biz yapan Çanakkale ruhudur ve bu ruh ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz:
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yılmaz, dünyada eşi görülmemiş çetin, kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metrekareye yaklaşık 6 bin merminin düştüğü, bir milletin tek bir yumruğa dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 98. yılının yaşandığını söyledi.

Mesajında Çanakkale’nin eşsiz kahramanlarının cephanenin kalmadığı yerde süngünün, süngünün kalmadığı yerde bileğin, bileğin kalmadığı yerde yüreğin, yüreğin kalmadığı yerde de imanın her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiklerini belirterek, “O şehitler ki, ellerinde Kur’an, son Peygamber kılavuz, öğünleri kuru ekmek ve bir yudum su, parolaları memleket ve işaretleri namustu. Tek bir amaçları vardı. O yüce amacı da büyük şair Mehmet Akif, İstiklal Marşımızın mısralarında yer alan ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ şeklindeki ifadesiyle ortaya koymuştur” dedi.

Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman başka devletlerin himayesinde yaşamadığını kaydeden Yılmaz, “Bu düşünce bile insanımızı olağanüstü şartlarda olağanüstü çalışmalara itmiş ve bunun da üstesinden gelinmiştir. Öz vatanını kendi namusu gibi özenle, titizlikle ve büyük bir aşkla koruyan güç Seyit Onbaşı’nın gücüdür, Kınalı Ali’nin gücüdür. Duyduğu ve hissettiği acı ile normalde üç kişinin zor taşıdığı 257 kiloluk bombayı yerinden tek başına kaldırıp taşıyan ve ardından topun namlusuna sürüp ateşleyen ve tüm bunları yaparken ağzından sadece ‘Ulu ve yüce Allah' tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur’ diyen Seyit Onbaşı, merminin gideceği yeri de biliyordu. İşte bu güç düşman gemisinin bacasından içeri girip, gemiyi ortadan ikiye ayırarak batıran güçtür” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin dünyanın tanık olduğu en çetin savaşlardan biri olmasına rağmen tüm dünyaya Türk milletinin yüksek ahlak ve fazilet sahibi olduğunu bir kez daha bu savaşta gösterdiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “Türk milleti, ülkelerinden binlerce kilometre ötede Çanakkale’de hayatını kaybeden düşman askerlerini de bağrına basmayı bilmiştir. Yeri gelmiş düşman askerine su vermiş, yeri gelmiş ekmeğini paylaşmıştır. Bu düşüncelerle Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”
Kaynak: İHA