Dinçer Çekmez Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Dinçer Çekmez, son yolculuğuna uğurlandı.

Dinçer Çekmez Son Yolculuğuna Uğurlandı
Müjdat Gezen, Çekmez ile hem çocukluk hem de askerlik arkadaşı olduklarını ifade ederek “Onunla geçirdiğim günleri unutamıyorum” dedi.

Türk tiyatrosuna uzun yıllar hizmet veren sinema ve tiyatro oyuncusu Dinçer Çekmez için Üsküdar Şakirin Cami’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Çekmez’in kızları Ceren Muslu, Canseli Çekmez, kardeşi Metin Çekmez, eski eşi Ayşin Atav, Müjdat Gezen, sanatçı dostları, sevenleri ve akrabaları katıldı.

Cenaze namazı öncesinde Ceren Muslu, taziyeleri kabul etti. Sanatçı Müjdat Gezen, Çekmez ile çocukluk arkadaşı olduklarını ifade ederek “Şehir Tiyatrosu’ndan çocukluk, aynı zaman da asker arkadaşımdır. Hem tiyatroyu, hem askerliği birlikte yaptık. Böyle üst üste, bir, iki gün arayla cenazelere gelmekten yorulduk artık. Önce Metin Serezli, şimdi Dinçer. Söylenecek bir şey yok. Türk sinemasının, tiyatrosunun, dublaj sanatının başı sağ olsun. Çok iyi bir adamdı. Bambaşkaydı. Hele askerlik arkadaşlığı çok farklı bir şeydi. Birlikte geçirdiğimiz günleri hiç unutamıyorum” şeklinde konuştu.

Eski eşi Ayşin Atav da uzun süre önce ayrılmalarına rağmen görüşmeye devam ettiklerini ifade ederek “Dinçer, çok beyefendi bir adamdı. Her zaman söylüyorum karizmatik bir adamdı. Sahneyi dolduran bir adamdı. Türk Tiyatrosu gerçekten çok önemli bir devi yitirdi” dedi.

Son dönemde de görüştüklerini söyleyen Atav, Çekmez’in vefasızlıktan hiç yakınmadığını belirterek “Ölüm haberini kızım Ceren’den öğrenince hemen hastaneye koştum. Daha soğumamıştı naaşı. Öptüm kokladım onu, ‘güle güle’ dedim” şeklinde konuştu.

Cuma namazının ardından Dinçer Çekmez için cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından Çekmez’in cenazesi defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü .
Kaynak: İHA