Gönül Elçileri Keşan’da Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, ‘Gönül Elçileri projesinin hedefinde kadınlar, çocuklar, yaşlılar, özürlüler, gaziler ve şehit aileleri ile yoksul vatandaşların olduğunu söyledi.

Gönül Elçileri Keşan’da Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi tanıtım programı kapsamında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Saat 14.00’te başlayan toplantıya “Gönül Elçileri” projesinin Edirne’deki himayesini yapan Edirne Valisi Hasan Duruer’in eşi Zeliha Duruer, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve eşi Şaziye Dınkırcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu, Keşan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, kamu, özel, sivil, sosyal kesimin kurum ve kuruluşlardaki müdür ve amirlerin eşleri ile bayan temsilcileri katıldı.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı yaptığı açılış konuşmasında, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sürdürülen gönül elçileri projesinin tanıtımına hoş geldiniz. Bu projenin temel amacı toplumun tüm katmanlarında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı yaygınlaştırmaktır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Gönül Elçileri” projesinin hedefinde kadınlar, çocuklar, yaşlılar, özürlüler, gaziler ve şehit aileleri ile yoksul vatandaşların olduğunu söyledi.

Özbaş konuşmasında şunları kaydetti: “Nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve grupların; maddi, manevi ve sosyal yoksulluklarının giderilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için; hepimize görevler düşmektedir. ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ diyoruz ve ailemizin fertleri olarak da sizleri görüyoruz. Bugün Edirne İlimiz sınırları içinde; 3 bin 500 civarında yardım ettiğimiz, hizmet götürdüğümüz aile, 220 bakım ve koruma altındaki çocuğumuz, 310 soysa-ekonomik destek verdiğimiz çocuğumuz, 42 zihinsel engellimiz, 110 bakım ve korumamız altında yaşlımız, 1600 de bakım ücreti ödediğimiz ağır özürlümüz var. Ancak biliyoruz ki, bizim ulaşamadığımız, haberimizin olamadığı yardıma muhtaç kimseler de var. Bu konuda sizlere, siz gönüllülere, gönül elçilerimize görev düşüyor. Kurumlarımıza bildirdikten sonra o sorumluluk bize aittir. Sizlerden bu projeye destek olmanızı ve çevrenize anlatmanızı istiyoruz” dedi.

Program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu ve Sosyal Çalışmacı Olcay Çakmak’ın verdiği bilgilerden sonra ‘Gönül Elçileri’ için Bakanlık tarafından hazırlanan film izlendi. Daha sonra soru cevap kısmına geçildi .
Kaynak: İHA