Gürsel Tekin'den Belediye Başkan Adaylığı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Sultanbeyli'de partililerle buluştu.

Gürsel Tekin'den Belediye Başkan Adaylığı Açıklaması
Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda, "CHP'de çok sayıda İstanbul'da belediye başkanlığı yapacak arkadaş var. O gün geldiğinde onu da konuşuruz" dedi.

Gürsel Tekin, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sultanbeyli'deki bazı muhtarların da katıldığı ziyarette konuşma yapan Gürsel Tekin, "Bugün bu ülkeyi yöneten Başbakan dahil olmak üzere bir çok kişinin mülkiyet sorunu yok muydu? Peki onların şu anda öyle bir sorunu var mı? Yok, çözdüler sorunlarını. Sayın Başbakanın evi sizin mülkiyet sorununuz gibiydi, unutmayın. Sayın Başbakan bu mülkiyet sorunlarını çözeceğini söyledi.

Sayın Başbakan sizin sadece Sultanbeyli'ye değil bütün İstanbul'a vicdan borcunuz var. Yurttaş kendi sorununu kendi koyununu satarak çözmüş. Siz emlak vergisi, temizlik vergisi ödüyorsunuz. Böyle korsan bir devlet olur mu? Meşru olmayan bir yerden neden vergi alıyorsun? Sorunu çöz o zaman" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın dün 3. köprü ve yeni havalimanı güzergahında havadan yaptığı incelemeleri hatırlatan Tekin, "Sayın Başbakan o helikopteri çevirip de bir Sultanbeyli'ye baksan. Ne olmuş acaba İstanbul'da. 3 yıl içerisinde 11 bin tane plan tadili yapılmış, bir türlü Sultanbeyli'ye sıra gelmemiş. Demek yapılabiliyormuş. Binlerce yere alışveriş merkezi kurdunuz. 1999 depreminde rahmetli Ecevit döneminde Marmara depreminin ardından iki karar alındı deprem vergisi konuldu. Bu vergi ile depremin dönüşümü sağlanacaktı. 50 milyar dolar vergi toplandı. Kaçak dediğiniz Sultanbeyli'den deprem vergisini alıyorsun, çöp vergisini alıyorsun, canın sıkılınca dövüyorsun, devlet olarak sen ne yapıyorsun 'bana para ver'. Yok öyle şey kardeşim. Vatandaş olarak siz de direneceksiniz 5 kuruş para ödemeyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin, bir partilinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı ile ilgili bir soru üzerine, "Önümüzdeki günlerde nisan ayından itibaren İstanbul'u karış karış dolaşacağım. İstanbul'un talanını İstanbullularla paylaşacağım. Bu her vekilin temel görevidir. Önemli olan İstanbul'un sorunlarıdır. CHP'de çok sayıda İstanbul'da belediye başkanlığı yapacak arkadaş var. O gün geldiğinde onu da konuşuruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA