Gürsel Tekin: “almanya’daki Olay Umarım Sabotaj Değildir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Almanya’daki yangın faciasına ilişkin olarak, “Umut ediyorum daha önceki olaylar gibi sabotaj değildir” dedi.

CHP Sultanbeyli İlçe Teşkilatı’nda partililerle buluşan Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Almanya’daki yangın faciasını değerlendiren Tekin, “Hayatını kaybeden 8 vatandaşımızın ailesine sabırlar diliyorum. Türkiye’nin başı sağolsun. Umut ediyorum daha önceki olaylar gibi sabotaj değildir. Alman basınına yansıyan teknik arıza diye söyleniyor. Binanın eski bir bina olduğunu, bir elektrik kontağından sorun çıkabileceğini ifade etmişler. Detaylı araştırmalar yapılıyor. Her şeye rağmen Alman savcıları, Alman yasaları bu işin üzerine gidecektir diye bekliyoruz. 8 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi çok acı verici bir olay” dedi.

Tekin, CHP olarak olay yerine ilk giden siyasi parti olduklarını ve konuyu yakından takip ettiklerini de söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın dün 3. köprü ve yeni havalimanı güzergahını helikopter turuyla havadan incelemesini eleştiren Tekin, “Dün helikopterle dolaşıyor. Ya bir gel Sultanbeyli üzerinde de bir dolaş. Buradan adam oldunuz, ne çabuk unuttunuz ya. Orada hangi rant var, hangi köprü olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA