(düzeltme) Gaziantep'te Seçim Heyecanı Erken Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir dizi açılış ve ziyaretler için geldiği Gaziantep’te, yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Seçimlere 1 yıl kala CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Burhan Cahit Bingöl’le ilgili soruları da yanıtlayan Tekin, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin büyük bir oy patlaması yapacağını ve iktidara giden yolda ilk adımı burada atacaklarını ifade ederek, “Şimdiden Gaziantep’i seçim heyecanı sarmış, aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye’nin bir çok vilayetini gezdiğini ve CHP’ye gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Gürsel Tekin, seçimlere yaklaşık 1 yıl kalmasına rağmen Gaziantep başta olmak üzere bir çok ilde bir çok kişinin yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olduklarını kamuoyuna açıkladıklarını gördüğünü, bunun da Son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının, "Gaziantep kamuoyunun yakından tanıdığı sevilen sanayici iş adamı Burhan Cahit Bingöl’ün aday adayı olduğunu bir yıl öncesinden açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz?" yönündeki soruya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylarının şimdiden medeni cesaret gösterip çıkmaları beni çok mutlu ediyor. Ben Türkiye’nin 66 vilayetini gezen bir siyasetçiyim ve devamlı yollarda vatandaşlarımızla omuz omuza, yan yanayım. Sadece Gaziantep’te değil, gezdiğim birçok yerde aday adaylarının çok olduğunu görüyorum. Bu da bizi memnun ediyor, mutlu ediyor. Aday adayı olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bizim öncelikli hedefimiz bu illerdeki Belediye Başkanlıklarını almaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kurmaktır. Bu talandan kurtulmanın tek yolu CHP iktidarıdır. Bu iktidara kiminle, hangi arkadaşımızla yürüyeceksek, Sonuna kadar Genel Başkanımız da, biz de il ve ilçe başkanlarımızda bu arkadaşlarımızın yanındayız. Medeni cesareti ve çalışmalarından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Burhan Cahit Bingöl’ü kutluyorum” diye konuştu.

Belediye Başkan adaylarının seçimlere bir yıl kala açıklanması isteklerine CHP Genel Merkezi’nin nasıl baktığı yönündeki soruya ise Tekin şu cevabı verdi: “Genel Merkezimiz elbette belki bir yıl olmasa da makul bir zamanda adayları açıklayacaktır. O işin kolay tarafıdır. Önemli olan örgütlerimizin çalışmasıdır. Şu anda sokaklarda çalışan bir tek parti CHP’dir. Ben sadece Gaziantep’i değil tüm Türkiye’deki örgütlerimizi kutluyorum. Çünkü bizim örgütlerimiz ranttan beslenen örgütler değildir. İnançlarından beslenen örgütlerdir.”
Kaynak: İHA