Kuzey Kore’de 3g’nin Megabaytı Kaç Para?

Bazı müşterilere mobil internet hizmetinin sağlanmaya başlandığı Kuzey Kore’de 3G hizmetinin ücretinin ne kadar olduğu merak konusu oldu.

Kuzey Kore’nin tek telekomünikasyon şirketi olan Koryo Link, artık yabancı müşterine mobil internet hizmeti sağlıyor. Koryo Link’in ilk 3G müşterisinin ülkedeki Çin’in merkezli Xinhua Haber Ajansı’nın muhabiri olduğu öğrenildi. Kuzey Kore’deki 3G ile Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine erişimin sağlanıp sağlanamadığı konusunda ise halen kesin bilgiye ulaşılamadı.Bir megabayt 0,15 Euro Alınan bilgiye aylık 10 Euro karşılığında Koryo Link’in 3G servisine kayıt olunuyor. Aylık sabit 5 MB internet erişim hakkı veren servis, sınırın aşılması halinde ise megabayt başına 0,15 Euro ücrete tabi tutuyor. Kuzey Kore’ye turistlik amaçla gelen yabancıların, havalimanında temin edebilecekleri SIM kartla bu hizmetten faydalanabileceği ifade edildi.Öte yandan Kuzey Kore’de flash diskler sayesinde artık laptopların internete bağlanabileceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, aylık 150 Euro'ya 2 GB, 250 Euro'ya 5 GB, 400 Euro'ya 10 GB’lik internet erişim hakkı veriliyor.Koryo Link yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Son 6 ay Kuzey Kore makamlarından yabancılara mobil internet hizmetini açmaya onay almak için uğraşıldığı öğrenildi. Yetkililer öte yandan firmanın bu yeni açılımının geçen aylarda Kuzey Kore’yi ziyaret eden Google’ın CEO’su Eric Schmidt ile bir ilgisinin olmadığını ifade etti.