Kesk Üyelerinden Tutuklamalara Tepki

KESK Zonguldak Şubeler Platformu üyeleri Madenci Anıtı’nda yaptıkları eylem ile gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Kesk Üyelerinden Tutuklamalara Tepki
KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, göz altına alınanların kamu emekçilerinin sendikal mücadelesinde aktif olarak yer alan kadrolar olduğunu söyledi.

Madenci Anıtı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını yapan Hayri Anıl Çetin, şöyle dedi: “Gözaltına alınan arkadaşlarımız kamu emekçilerinin sendikal mücadelesinde başlangıçtan itibaren aktif olarak yer alan kadrolardır. Dolayısı ile bu operasyon sendikal mücadelemize yöneliktir. 23 yıldır sürdürdüğümüz sendikal mücadelede yer alan arkadaşlarımızın gözaltına alınması ülkemizde demokrasi anlayışının geldiği boyutu da somut olarak göstermektedir. Bu operasyon Sendikal örgütlenmeye, sendikal mücadeleye direkt bir müdahaledir. Ülkemizde yaşanan Kadın Cinayetlerine, tacize, tecavüze ve birçok kadın sorununa karşı 8 Mart haftasına yönelik eylem programımızı açıkladıktan kısa bir süre sonra, 13 Şubat'ta yine aynı tablo ile karşı karşıya kalmış, Tutuklanan 15 KESK'li kadın arkadaşımız gerek savcılık sorgusu gerekse 8 ay sonra çıktıktan mahkemelerce serbest bırakılmışlar fakat ülkemizde hala kadınlara yönelik tüm olumsuzluklar devam etmektedir.”
Kaynak: İHA