İzvak Başkanı Tuğrul Yemişçi Açıklaması

İzmir Gücü Spor Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, kente yapımı düşünülen statla ilgili ''Önemli olan kulüplerimizin ve İzmirimizin yeni tesisler kazanması ve yılların ihmalinin giderilmesidir'' dedi.

Yemişçi, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Şubat günü kulüp başkanlarıyla yaptıkları toplantının konusunun İzmir'in stat ihtiyacı olduğunu, toplantıya katılanların kendi görüşlerini aktardıklarını belirtti.

Bu toplantı sonucu ortaya çıkan kararların yetkili makamlara bildirilmesi için İZVAK'ın görevlendirildiğini kaydeden Yemişçi, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bu kararlar İZVAK'ın değil, kulüplerin arzusudur. İZVAK olarak araştırmalarımız sonucunda Örnekköy'de yapılması için çalışmalar yürütülen stat inşaatı için problemler olduğunu öğrendik. Büyükşehir Belediyesi ile olan yazışmalar sonucu konular açıklığa kavuşmamıştır. Buraya yapılacak olan stadın tüm İzmir'in kazanımı ve kulüplerinin maçlarını yapacağı bir stat olacağını ve buranın rant alanlarının da Spor Genel Müdürlüğü'nün olacağını, aynen Atatürk Stadı'nda olduğu gibi hatırlatırız. İZVAK statların yeri ve konumu hakkında yetkili ve taraf değildir. Önemli olan kulüplerimizin ve İzmirimizin yeni tesisler kazanması ve yılların ihmalinin giderilmesidir.''

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA