Aydın Adliyesi’nin Yeni Yeri Belli Oldu

Aydın’da uzun süre tartışma konusu olan, Aydınlı siyasilerin uzun süre tartışmasını yürüttüğü Aydın Adliyesi’nin yeni yeri belli oldu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç Aydın Adliyesi’nin yeni yeri için görüştü. Görüşmeden, Aydın-Umurlu yolu üzerinde bulunan Serçeköy mevkiindeki Aydın İl Özel İdaresi’nin Köylere Hizmet Birimi’nin kullandığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait arazi üzerine yeni Adliye binasının yapılmasına karar verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Aydın Milletvekileri olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i ziyaret ettiklerini söyledi.

Erdem, “Yeni Adliye binasının yeri konusunda Sayın Bakanımızla görüşme yaptık. Aydın-Umurlu duble yolu üzerinde Serçeköy mevkinde bulunan asfalta sıfır, şu anda Aydın İl Özel İdaresi'nin Köylere Hizmet Birimi'nin kullandığı Milli Emlak'a ait arsa üzerine yeni Aydın Adliyesi'nin yapılması kararlaştırıldı. Sayın Bakan ilgili birimlere talimat vererek plan ve proje çalışmalarının başlatılmasını istedi. Yeni Aydın çevre yolu otobanı yapımına başlanıyor. Aydın çevre yolu otobanı Denizli yolu bağlantısı yeni adliye binasına çok yakın bir noktada. Dolayısıyla ulaşım kolay olacak. Aydın zaten İncirliova'ya doğru hızla büyüyor.Umurlu tarafına doğru da büyümesi böylece sağlanmış olacak. Aydınlılar olarak büyükşehir şartlarına kendimizi hazırlamalıyız.Yeni Aydın Adliye binası en kısa zamanda bitirilecek ve hizmete girecek. Aydınımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA