Bilişim Suçlarıyla Mücadeleye, Ab Eşleştirme Projesi Desteği

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Bilişim Suçlarıyla Mücadele Dairesi'nin Almanya ile ortaklaşa olarak yürüteceği bilişim suçlarının kapasitesinin güçlendirilmesiyle ilgili Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi'nin açılışı törenle yapıldı.

Törene, Alman Uluslararası Hukuki İşbirliği Vakfı (IRZ) Eşleştirme Projeleri Birimi Başkanı Julie Trappe, EGM Bilişim Suçları ile Mücadele Dairesi Başkanı Ömer Tekeli, Almanya Devlet Proje Lideri Walter Selter, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Hukuk ve Konsolosluk Bölüm Başkanı Stefan Delfs ve AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Erwan Marteil katıldı.

Proje hakkında bilgi veren EGM Bilişim Suçları ile Mücadele Dairesi Başkanı Ömer Tekeli, projede 4 bileşenlerinin bulunduğu söyledi.

Proje kapsamında öncelikle Türk mevzuatının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Tekeli, bilişim suçları ile mücadele için kolluk kuvvetleri ve adli makamlar için gerekli eğitimlerin hazırlanması gerektiğini belirtti.

Tekeli, konuyla ilgili uluslararası işbirliğinin daha hızlı yürütülmesi amacıyla bir irtibat noktasının oluşturulması ve bilişim suçlarına karşı kanun uygulayıcılar ile işbirliğinin amaçlanması gerektiğini dile getirdi.Açılış töreni, Almanya’dan gelen yetkililerin sunumları ile Son buldu.